پنجشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۹۶

کنفرانس اقدامات بین المللی (قسمت ۲) برای اجرای عدالت در مورد قتل عام ۶۷

فراخوان به تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی برای محاکمه مسئولان قتل‌عام 67 و نامگذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی
در کنفرانس پارلمانی در مجلس عوام انگلستان با حضور شماری از نمایندگان هر دو مجلس از احزاب اصلی این کشور، و وکلای برجسته از کمیته حقوق‌بشر و کانون وکلای انگلستان و ولز، درباره قتل‌عام 30000زندانی سیاسی در سال 67
کریستی بریملو رئیس کمیته حقوق‌بشر کانون وکلای انگلستان و ولز
کریستی بریملو حقوقدادن دارای رتبه مشاورت ملکه و رئیس کمیته حقوق‌بشر کانون وکلای انگلستان و ولز گفت: در تابستان 67، حدود 33700نفر حلق‌آویز شدند، 8000نفر در دو هفته کشته شدند. در سالهای اخیر 8گور مخفی دستجمعی کشف شده است. در حالی‌که تردیدی نیست آنچه که اتفاق افتاد یک جنایت علیه بشریت بود. چون این کشتار به‌منظور از بین بردن یک گروه با یک ایدئولوژی خاص صورت گرفته است. می‌توان از بسیاری قوانین بین‌المللی یاد کرد که در این واقعه نقض شده‌اند.
رئیس کمیته حقوق‌بشر کانون وکلای انگلستان و ولز با یادآوری این‌که هیچ‌گونه دادگاهی وجود نداشت و حکم اعدام زندانیان ظرف 30دقیقه صادر و اجرا می‌شد افزود: تروریسم حکومتی در این رابطه مکانیزم موثری را طراحی کرده بود. این جنایت عظیم و هولناک باید بر اساس قوانین بین‌المللی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد. هم‌چنانکه بعد از کشتار عظیم جنگ جهانی دوم، جهان متعهد شد که در مقابل این نوع جنایات سکوت پیشه نکند. بنابراین ما باید از فراخوان تحقیق مستقل توسط سازمان ملل‌متحد و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پشتیبانی کرده و اقداماتی را برای پایان دادن به موضوع مصونیت از مجازات که رژیم ایران روی آن سوار است انجام دهیم. این مسئولیت همه کشورهاست که از تحقیقات و پاسخگو بودن اطمینان یابند. در غیراینصورت ما کماکان خواهیم دید که جنایات گذشته، تکرار خواهند شد.
سر راجر گیل نماینده پارلمان انگلستان
سر راجر گیل نماینده پارلمان انگلستان در سخنان خود گفت:
گزارشی که در این کنفرانس ارائه شد، به‌وضوح و به زبان ساده یک جنایت علیه بشریت و جرم آن را مستند می‌کند و مرتکبین آن باید به دست عدالت سپرده شوند؛ این یک جنایت از سوی حکومتی است که بسیار آگاهانه تصمیم گرفته است مخالفان خود را از بین ببرد. و من شگفت زده‌ام که چگونه این رژیم به‌جای انکار قتل‌عام، نسبت به کشتار مخالفانش افتخار هم می‌کند بنابراین هنگامی که یک حکومت به چنین جنایتی افتخار می‌کند، باید در مورد آن کاری انجام دهیم. وقت آن رسیده است که دولت بریتانیا به پیروی از رهبری کانادا در سال 2013، قتل‌عام سال 1988 را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به‌رسمیت بشناسد و محکوم کند.
راجر گیل افزود: سال آینده 30امین سالگرد این رویداد است. 30سال برای مردم که باید منتظر عدالت باشد، بیش از حد طولانی است ما باید آن را عملی کنیم. بنابراین ما هم‌چنین باید از فراخوان تحقیق مستقل توسط سازمان ملل‌متحد و کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل پشتیبانی کرده و اقداماتی را برای پایان دادن به مصونیت از مجازات که رژیم ایران روی آن سوار است انجام دهیم. در دوران آزادی و دموکراسی، این غیرقابل تحمل است که ببینیم رژیمی وجود دارد که به تروریسم و به قتل‌عام برای اجرای اهدافش متکی است...

راجر گیل افزود:
من معتقدم که درمان واقعی تا زمانی که تغییر رژیم در ایران وجود نداشته باشد واقع نخواهد شد. من یکی از کسانی هستم که مدتهاست از شورای ملی مقاومت پشتیبانی می‌کنند، خانم رجوی گفته است و کماکان می‌گوید که یک جایگزین قابل‌قبول و دموکراتیک وجود دارد و من فکر می‌کنم همه ما باید به‌دنبال تلاش برای ایجاد و بر سرکار آوردن این جایگزین باشیم.
بارونس الن مارگارت ایتون نماینده مجلس اعیان انگلستان
بارونس الن مارگارت ایتون نماینده ارشد و ناظم سابق پارلمانی حزب محافظه‌کار در مجلس اعیان انگلستان در سخنان خود گفت:
کشتار بیش از 30هزار زندانی سیاسی و شاید هم تعدادی بیشتر، آنهم فقط در عرض چند هفته که توسط یک فتوا و دستور خمینی در ایران صورت گرفت، بی‌رحمانه‌ترین جنایت در قرن بیستم محسوب می‌شود.
بارونس ایتون افزود: در رژیم ایران، نه رئیس‌جمهور به‌اصطلاح مدره آن و نه ولی‌فقیه این رژیم، هرگز به خود اجازه نداده‌اند تا در رابطه با این جنایت عظیم و فتواهایی از این قبیل پاسخگو باشند. این مهمترین دلیل است که ما همیشه نه تنها قربانیان این جنایت را که برای مخالفت با این رژیم جان خود را از دست دادند، در یاد داشته باشیم بلکه تلاش کنیم تا بانیان و مسئولان این جنایتها و فتواهایی از این قبیل را به دست عدالت بسپاریم. وقت رسیدگی به این جنایت فرا رسیده است.
بارونس ایتون، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
بارونس ایتون افزود:
لذا من مایلم به سه خواسته اشاره کنم.
1-شورای حقوق‌بشر سازمان ملل باید با از امکانات خود نماینده ویژه بررسی حقوق‌بشر در ایران، خانواده قربانیان، سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق‌بشر چون سازمان عفو بین‌الملل و شخصیتهایی چون عالیجناب جفری رابرتسون که در رابطه با کشتارهای قرن 20 تخصص دارد، استفاده کرده و راجع به این جنایت تحقیق کند.
2-دولت ما باید از این واقعه به‌عنوان جنایت علیه بشریت یاد کند و آن را محکوم نماید. هیچ چیز کمتر قابل‌قبول نیست. آیا حتی انتشار صحبتهای آقای منتظری در این رابطه که به جزئیات این مسأله پرداخته است کافی نیست، اظهارات روزانه مقامات رژیم ایران در این رابطه برای ما هیچ جای شک و شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد.
3-من از طرح دوستان خود در مجلس عوام و مجلس اعیان برای تسریع در این مورد و تحقیق در مورد این کشتار از طریق رجوع به خانواده‌های این قربانیان و گفتگو با زندانیان زندان مخوف ایران، حمایت می‌کنم. همین‌طور در این رابطه می‌توان از خانواده‌ها و دوستان این قربانیان که در خارج از ایران زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها در گردهمایی بزرگ اخیر با حضور دهها هزارتن در ژوئیه 2017در پاریس شرکت کردند، درخواست کمک کرد. این سه خواسته من است. ممنونم.
استیو مک کیب نماینده پارلمان انگلستان
استیو مک کیب نماینده پارلمان از حزب کارگر گفت: حقوق‌بشر باید در مرکز سیاست انگلستان در رابطه با رژیم ایران باشد و باید اطمینان حاصل کنیم که مقامات این رژیم که مسئول دهها سال جنایت از جمله قتل‌عام 1988 هستند در یک دادگاه بین‌المللی به دست عدالت سپرده شوند. این اولین گام سازنده برای چنین سیاستی است.
استیو مک کیپ، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
استیو مک کیپ، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
استیو مک کیب گفت:
تا به امروز به نظر می‌رسد که سران رژیم ایران هنوز هم تلاش می‌کنند تا جنایات خود را مخفی کنند. جهان حق دارد بداند که در سال 1988 چه اتفاقی افتاده است، نمی‌توان آن را برای همیشه مخفی نگه داشت و اگر ما به هر نوع عدالت ایمان داشته باشیم، افرادی که این کار را کردند باید با عدالت مواجه شوند. متشکرم.
جیمز فیتز پاتریک، نماینده پارلمان انگلستان
جیمز فیتر پاتریک، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
جیمز فیتر پاتریک، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
جیمز فیتز پاتریک، نماینده پارلمان انگلستان در سخنان خود در کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷» گفت: حضور نمایندگان برجسته از دو حزب اصلی محافظه‌کار و کارگر در این کنفرانس، نشان‌دهنده حمایت فراحزبی از فراخوان به دولت برای فعال شدن در سازمان ملل‌متحد برای کشاندن عاملان قتل‌عام 67 به پای میز عدالت است. این بزرگترین خشونت علیه مردم ایران توسط آخوندهای حاکم بر ایران است،
سازمان ملل‌متحد باید اقدامات بیشتری به‌منظور رسمیت شناختن این قتل‌عام به‌عنوان جنایت علیه بشریت و تحقق عدالت برای قربانیان این قتل‌عام انجام بدهد. من یکبار دیگر حمایتم را از شورای ملی مقاومت و کارزار عدالت برای قربانیان اعلام می‌کنم.
باب بلکمن، نماینده پارلمان انگلستان
باب بلکمن، نماینده پارلمان انگلستان از حزب محافظه کار، ضمن تأکید بر لزوم نامگذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی خواستار شناسایی قتل‌عام 67 به‌عنوان جنایت علیه بشریت از سوی دولت انگلستان شد و گفت: هر تأخیری در این زمینه به رژیم ایران اجازه می‌دهد که شواهد جنایاتش را از بین ببرد'.
باب بلکمن، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
باب بلکمن، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
باب بلکمن تأکید کرد که رژیم آخوندها درصدد است تا شواهد قتل‌عام زندانیان سیاسی را از بین ببرد. وی با یادآوری اطلاعیه‌های عفو بین‌الملل در این رابطه خواستار تشکیل یک پرونده برای اجلاس ماه سپتامبر آینده شورای حقوق‌بشر به‌منظور فراخوان به تحقیقات بین‌المللی در مورد قتل‌عام 67 شد.
وی با اشاره به قطعنامه دو حزبی در پارلمان انگلستان درباره قتل‌عام 67و فراخوان به انجام تحقیقات در مورد این جنایت افزود:
من علناً خواستار آن هستم که سپاه پاسداران و تمام داراییهای عمومی آن ضبط شود و بعد ما باید خانم مریم رجوی را به‌عنوان رئیس جدید دولت در ایران و یک ایران آزاد و دموکراتیک ببینیم و هیچ چیز کمتری نباید هدف ما باشد.
لرد کاتر عضو مجلس اعیان انگلستان
لرد کاتر عضو مجلس اعیان انگلستان در سخنان خود در این کنفرانس با اشاره به شرکتش در گردهمایی بزرگ مقاومت در پاریس در دهم تیرماه گفت: تجمع امروز ما در رابطه با قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 1988 در ایران است درست 29سال پیش خمینی فتوایی صادر کرد که قلب هر انسان را به لرزه در آورد و باعث نگرانی و آزردگی همه انسانهای آزاده گردید. وی با تأکید بر اهمیت جمع‌آوری اسناد و مدارک برای پیگیری این جنایت خواستار محاکمه سران رژیم آخوندی به‌خاطر نقششان در جنایت علیه بشریت و قتل‌عام 30000زندانی سیاسی گردید.
لرد کاتر، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
لرد کاتر، کنفرانس «اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال ۶۷»
الستر لوگان، عضو کمیته حقوق‌بشر کانون وکلای انگلستان
الستر لوگان، عضو کمیته حقوق‌بشر کانون وکلا در سخنان خود گفت: رژیم ایران دست به کشتار جمعی بیش از 30هزار زندانی سیاسی در تابستان 1988 زده است. این رژیم هم‌چنین کسانی را که خواستار عدالت برای قربانیان قتل‌عام 67 و خانواده‌های آنها هستند را سرکوب می‌کند و تلاش می‌کند با از بین بردن شواهد هم‌چون گورهای جمعی و تخریب آنها بر این جنایت سرپوش بگذارد. خانواده‌های این قربانیان هم‌چنان از چگونگی کشته شدن و محل دفن آنها بی‌اطلاع هستند و از برگزاری مراسم یادبود این قربانیان منع شده‌اند. . رژیم ایران با این اقدامات به‌نظر من دست به جنایت دیگری زده است.
پرفسور سارا چندلر رئیس فدراسیون وکلای اروپا
پرفسور سارا چندلر رئیس فدراسیون وکلای اروپا و عضو هیأت‌رئیسه کانون وکلای انگلستان طی سخنانی با اشاره به اقدامات رژیم برای پوشاندن این جنایت واز بین بردن آثار باقیمانده از این قتل‌عام ازجمله گورهای جمعی و مزارهای شهیدان در شهرهای مختلف ایران گفت: این مهم و حیاتی است که ما خواستار توقف تخریب گورها توسط رژیم و از بین بردن شواهدی که پس از 29سال بر شرمندگی جامعه بین‌المللی در این قتل‌عام جنایتکارانه دلالت دارد بشویم و از این اقدام رژیم ایران ممانعت بکنیم.
دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان
دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان سخنران دیگر این مراسم بود. وی در سخنانش ضمن تشکر از اعضاء هر دو مجلس و وکلا از کمیته حقوق‌بشر و کانون وکلا به‌خاطر حمایت از فراخوان خانم رجوی برای عدالت برای مردم ایران و انجام تحقیقات در مورد قتل‌عام 67 و محاکمه آمران و عاملان این جنایت از کمیسرعالی حقوق‌بشر سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق‌بشر در ایران خواستار تشکیل کمیته مستقل تحقیق و بررسی برای یافتن حقایق و جزئیات بیشتری درباره این این قتل و محاکمه سران رژیم شد.
در ادامه این کنفرانس شماری از خانواده‌های شهیدان و شاهدان قتل‌عام 67 به سخنرانی پرداختند.
احمد ابراهیمی
احمد ابراهیمی که مدت 10سال در زندانهای رژیم در اسارت به‌سر برده بود گوشه‌هایی از مشاهداتش از جنایات رژیم در مقطع قتل‌عام و اعدام زندانیان مجاهد را بازگو کرد و خواستار محاکمه عاملان و سران رژیم شد.
توران رنجبر
توران رنجبر، ماجرای دستگیری و اعدام برادرش صمد رنجبر در جریان قتل‌عام 67 را بازگو کرد.
رضا فلاحی
رضا فلاحی نیز که 10سال در زندانهای رژیم به‌سر برده بود گوشه‌هایی از مشاهداتش از زندانهای رژیم در مقطع قتل‌عام را برای حاضرین بازگو کرد.
فرزانه مجیدی
فرزانه مجیدی، از خانواده‌های شهیدان، شرحی از اقدامات جنایتکارانه رژیم علیه خانواده‌ها و اعدام اعضای خانواده‌اش در جریان قتل‌عام 67 را برشمرد.
کنفرانس اقدامات بین المللی (قسمت ۲) برای اجرای عدالت در مورد قتل عام ۶۷ from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر