شنبه، تیر ۲۴، ۱۳۹۶

قرارداد ایران-توتال: اهداف، ریسکها و نتایج-یزدان حاج حمزه -سرخط

در طول تاریخ بیش از یکصد ساله بهره‌برداری از ذخایرنفتی ایران هیچ‌گاه حکام مستبد ایرانی، قراردادهای نفتی یا گازی با خارجی‌ها را با رعایت مصالح ملی و برپایه استفاده از حق حاکمیت ایران بر منابع طبیعی خود، منعقد نکرده‌اند. این قراردادها، به درجات مختلف در فضای ضعف و ناتوانی سیاسی طرف ایرانی منعقد و اجراشده و برحسب میزان ضعف سیاسی اقتصادی طرف ایرانی، عقد و اجرای این قراردادها، به درجات مختلف، حق حاکمیت و حق مالکیت ایران پایمال‌شده است. این واقعیت تلخ در قرارداد ننگین مظفرالدین شاه قاجار با دارسی، در قرارداد ضد ملی رژیم شاه پس از ۲۸ مرداد ۳۲ با کنسرسیوم نفتی خارجی (قرارداد امینی -پیج) و در قراردادهای قوه مجریه رژیم ولایت‌فقیه نظیر قرارداد دولت خاتمی با شرکت فرانسوی توتال برای بهره‌برداری از ذخایر نفتی ایران در اطراف جزیره سیری وفاز۲ و ۳ پارس جنوبی وهم چنین قرارداد صادرات گاز حوزه سلمان به امارات (موسوم به کرسنت) قابل‌لمس است . واینک رژیم نفتی ایران قرارداد بهره برداری ازفازیازدهم میدان گازی پارس جنوبی با شرکت فرانسوی توتال را درشرایطی منعقد می کند که چشم طمع به گشایش تنگنای سیاسی جلب سرمایه خارجی دوخته و اساسا منافع ملی برایش مطرح نیست
دررابطه با کم و کیف این قرارداد مصاحبه ای داریم با آقای مهندس یزدان حاج حمزه از اعضای شورای ملی مقاومت ابتدا باهم گزارشی را می بیینیم
قرارداد فاز یازدهم پارس جنوبی با توتال وشرکاء به کجا می رود؟
روز ۱۲ام تیرماه خبرگزاریهای مشروح قرارداد رژیم ایران را با شرکت فرانسوی نفت و گاز توتال منتشر کردند
سایت حکومتی اقتصاد نیوز ۹۶۰۴۱۲
گزارش داده است توتال وشرکای چینی وایرانی او توافق کرده است قراردادی ۴.۸ میلیارد دلاری در راستای توسعه یکی از بزرگترین میدان‌های گاز طبیعی جهان با ایران امضا کند.
خبر گزاری AFP در بهره برداری ازاین میدان گازی، شرکت پترو پارس ایران ۱۹.۹ درصد، شرکت سی ان پی سی چین ۳۰ درصد و شرکت توتال فرانسه ۵۰.۱ درصد سهم دارند. و قرار است به مدت 20 سال (قابل تمدید)تحت سرپرستی شرکت توتال برداشت ازاین مخزن بزرگ گازی ادامه داشته باشد.
سایت حکومتی اقتصاد نیوز ۹۶۰۴۱۲
رضا زندی، خبرنگار حوزه نفت:«مدیرعامل توتال بعد از امضای قرارداد با رییس جمهور روحانی دیدار می کند. بالاخره سد امضای قراردادهای جدید نفتی شکست
سایت حکومتی آفتاب ۹۵۰۸۱۸ این تاریخ نوشته شده ولی مطلب مربوط به همین قرارداد است
جناح مقابل دولت روحانی برای آنکه ازلحاظ سیاسی ازاین دولت طلبکاری کند درعالم دعواهای درونی رژیم دررسانه های خود ازجمله کیهان خامنه ای به این دولت ایراد می گیرد که جرا واگذاری فازیازدهم گازپارس جنوبی به توتال فرانسه را به توقف یا محدود کردن فعالیت شورای ملی مقاومت ایران دراین کشور مشروط نکرده است !؟برای اینکه تصویر روشنتری داشته باشیم از این رویداد تعیین کننده گفتگویی داریم با مهندس یزدان حاج حمزه از اعضای شورای ملی مقاومت ایران که آقای حاج حمزه به تشریح سوالات زیر میپردازد:
در امضای این قرارداد، رژیم ایران و شرکت نفتی توتال درورای بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی، چه هدفهایی را دنبال می کنند ؟
شرکت توتال به طورمشخص چه ریسکی را درامضای این قرارداد پذیرفته وبابت پذیرش این ریسک چه امتیازاتی ازرژیم گرفته است؟
- همانطوری که اشاره کردید رژیم ایران درعقد این قرارداد هدف سیاسی مشخصی را دنبال می کند ودرتلاش است با کشاندن شرکتهای نفتی غیرآمریکایی به مشارکت دربهره برداری ازذخایر گازونفت ایران، با تحریم هایی که دولت وکنگره آمریکا درصدد وضع آن هستند مقابله کند .
سوال اصلی اینست که چه چشم انداری برای این کشاکش متصوراست؟
.گشایش راه عقد قراردادهای دیگرنفتی وگازی با رژیم ایران؟
یا بازگشت مجدد تحریم های نفتی و بسته شدن مجدد دربهای عقد قراردادها ؟
قرارداد ایران-توتال: اهداف، ریسکها و نتایج-یزدان حاج حمزه -سرخط-۲۳ تیر ۱۳۹۶ from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر