توافق هسته ای (برجام) در راستای سیاست نافرجام گفتگوهای انتقادی، محصول تحریمهای شورای امنیت ملل متحد و تحریم نفتی و بانکی آمریکا بود. اما عقب نشینی رژیم نمی توانست بدون عقب نشینیها و پذیرش برجامهای دیگر سرانجامی بدون ابهام و چالش داشته باشد. رژیم ولایت فقیه درصدد بود تا تهدید عقب نشینی در مساله اتمی را با پیشروی در ساخت موشک و مداخله شتابان در سوریه، لبنان، عراق، یمن و... به فرصت تبدیل کند
اتاق فکر رژیم که در گفتگوهای قبل از برجام، از سیاست تبدیل تهدید به فرصت استفاده می کرد، بعد از برجام هم با استفاده از فرصت پیش آمده، قدرت مخرب خود را در منطقه افزایش داد.
اما تصویب طرح تحریم برنامه موشکی رژیم در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا، بار دیگر نقاط مبهم و لرزان برجام را به چالش کشید. کمیته امور خارجی مجلس آمریکا با تکیه بر قطعنامه ۲۲۳۱ شواری امنیت سازمان ملل، طرح تحریم برنامه موشکی رژیم را تصویب کرد.
از صحبتهای روز آدینه ۲۱ مهر ترامپ، که ضمن عدم پایبندی رژیم ایران در موضوع برجام، مساله رسیدگی به این امر را به مجلس نمایندگان آمریکا واگذار کرد، می توان نتیجه گرفت که موضوع خروج از توافق برجام یا فسخ این قرارداد فعلاً مطرح نیست. اما موضوع نامگذاری سپاه تروریستی پاسداران و اعلام تحریمهای جدید مساله جدیدی است که رژیم ولایت فقیه نمی تواند با چسبیدن به برجام، از برخورد با آن شانه خالی کند. موشک بازی ماجراجویانه رژیم را وارد گردابی کرده و راه رهایی از این گرداب ادامه «نرمش قهرمانانه» است.
http://www.jonge-khabar.com/news/articled.php?id=4581
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر