جمعه، فروردین ۰۳، ۱۳۹۷

محکمتر شدن طناب برجام برگردن نظام آخوندی!

یکی از مهمترین مشکلات حکومت آخوندی در سال 97 موضوع خروج آمریکا از برجام است. خصوصا این‌که زمان زیادی به ضرب‌الاجل 120روزه آمریکا برای بازنگری برجام باقی نمانده است.
در این رابطه است که سردمداران و مهره‌های آن بیش‌از‌پیش نسبت به خروج آمریکا از آن ابراز نگرانی و وحشت می‌کنند.
زیرا خروج آمریکا از برجام اولین تاثیری که می‌گذارد، تاثیر مخرب بر اقتصاد در هم شکسته خواهد بود که بیش‌از‌پیش آن را در بن‌بست قرار خواهد داد.
هم‌‌چنان که کارشناسان اقتصادی وابسته به حاکمیت نیز اذعان می‌کنند، پس از خروج آمریکا تحریمهای شدیدتری از طرف آن کشور وضع خواهد شد و بسیاری از تحریمهای لغو شده مربوط به برنامه هسته‌یی مجدداً اعمال خواهند شد.
در چنین شرایطی با توجه به این‌که در ابعاد داخلی یکی از مهمترین چالشها برای نظام آخوندی چالش اقتصادی است، تنش تحریمهای جدید، معضلات خطرناک رژیم را باز هم بیشتر خواهد کرد.
در این رابطه مهدی پورقاضی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی دو سناریو را محمتل می‌داند‌: «اول این‌که در حالت بدبینانه ترامپ لغو تحریم‌های برجام را اجرایی نکرده و به‌اصطلاح از این توافق‌نامه خارج شود. سناریوی دوم این است که او برجام را تمدید کرده، اما تحریم‌های دیگری را بر ضدایران برقرار کند». (سایت سرپوش اقتصادی 24اسفند 96)
در زمینه تاثیرات خروج آمریکا از برجام در اقتصاد یکی دیگر از مهره‌های حکومتی به نام سیامک قاسمی می‌گوید: «یکی از مهمترین نکات در اقتصاد ایران هم‌اکنون موضوع برجام و تأثیر آن بر آینده اقتصادی ایران است. آمریکا به هر بهانه‌یی که شده برجام را زیر پا خواهد گذاشت. بنابراین باید منتظر از بین رفتن برجام باشیم.
خب اگر برجام را از دست رفته بدانیم شرایط با توجه به این‌که تبادلات بانکی ایران با دنیا با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهد بود و این موضوع به‌رغم تلاشهای جدید از جمله ایجاد روابط برای پشتیبانی بانک‌های روسیه از بانک‌های ایران رخ خواهد داد» (سایت خبر آنلاین 29بهمن 96)
در همین زمینه روزنامه تجارت 24اسفند 96 می‌نویسد: «بیش از 38سال گذشته، اقتصاد ایران در سال 97 سیاسی خواهد شد. مسأله سیاسی‌شدگی ‌اجتناب‌ناپذیر است و در این صورت آزادی عمل بنگاهها کاهش پیدا می‌کند. اما مسأله ششم که مهم‌تر از بقیه است، فضای تحریمی‌ بر اقتصاد ایران است. فضای تحریم هم‌‌چنان وجود خواهد داشت. در کنار این پارادایم‌ها، بارزترین مشکل اقتصاد کشور در سال 97 در ابعاد خارجی نحوه مواجهه و ارتباط با جهان است. ضمن این‌که در ابعاد داخلی هم مهم‌ترین چالش پیش روی اقتصاد کشور را تجمیع مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم ساز اقتصادی است. تنشی که این روزها ترامپ گسترش داده، در صورت تداوم آن روند جذب سرمایه‌های خارجی با اشکال مواجه می‌شود».
واضح است که تاثیر خروج آمریکا از برجام در اقتصاد به بن‌بست رسیده گام اولیه است، اما همان‌‌طور که مهره‌هایی از رژیم نیز پیش‌بینی می‌کنند، با خروج آمریکا از برجام امکان رویارویی بین آن کشور و حکومت آخوندی نیز وجود دارد.
در هراس از چنین وضعیتی است که اسحاق جهانگیری معاون آخوند حسن روحانی ضمن اعتراف به این‌که «چالشهای مهمی را در بخشهای مختلف در پیش‌رو دارد» اقدامات و حرفهای رئیس‌جمهور آمریکا را خطرناک می‌داند و می‌گوید: «باید با دقت و تدبیر نسبت به مسایل منطقه و جهان روبه‌‌رو شویم و باید با چاره‌اندیشی و تدبیر بتوانیم از این مسایل عبور کنیم».(خبرگزاری ایسنا - 2فروردین 97)
علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون خارجی مجلس رژیم نیز مایک پمپئو وزیر خارجه جدید آمریکا را «سیاستمداری افراطی و تندرو» می‌داند که «به‌طور مشخص جزء چهره‌های ضدایرانی در آمريکا شناخته می‌شود ضد ایران و ضد برجام است».
بروجردی در زمینه رابطه اروپا با رژیم نیز می‌گوید «کشورهای اروپایی تحت تاثیر آمریکا هستند». (خبرگزاری ایلنا - 2فروردین 97)
یکی از مهره‌های حکومتی به نام مهدی مطهر نیا گامی فراتر می‌رود و می‌گوید: «سال آینده دیگر مسأله برجام مطرح نخواهد بود، بلکه ما با پرونده ایران و آمریکا به جای پرونده هسته‌یی روبه‌رو خواهیم بود».(سایت فرارو 2فروردین 97)
یک مهره دیگر به نام ناصر هادیان در زمینه رابطه با آمریکا ارزیابی مشابهی با مطهر نیا دارد و در این رابطه می‌گوید: «من پیش از این‌که ترامپ رئيس‌‌جمهور شود هشدار داده بودم این سیاستمدار اگر به کاخ سفید برود برای پدیدار کردن جنگهای تصادفی مستعد و خطرناک است تا این‌که بخواهد جنگهای دیگر راه بیاندازد. باید راههایی پیدا کنیم تا بین ایران و آمریکا در این دوران جنگ تصادفی پیش نیاید». (سایت ساعت 24 - 2فروردین 97)
همان‌‌طورکه از همان روزهای اولیه مذاکره با کشورهای 1+5 مشخص بود، قبول برجام توسط نظام آخوندی به‌‌مثابه خوردن جام‌زهر دیگر بود.
اکنون پس از گذشت بیش از 2.5سال از قبول آن، صحت این پیش‌بینی مقاومت ایران بیش‌از‌پیش روشن می‌شود.
بنابراین برجام نه به‌‌مثابه جام شهد آن‌طور که آخوند حسن روحانی و دولتش می‌خواستند آن را غالب کنند، بلکه به‌‌مثابه جام‌زهر عمل کرد و اکنون نیز تبدیل به طنابی برگردن نظام شده است که هر چه زمان می‌گذرد این طناب بیش‌از‌پیش گلوی آن را می‌فشارد.
در زمینه تن‌دادن حاکمیت آخوندی به جام‌زهر برجام، خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران می‌گوید: «در عرصه سیاسی میهنمان تن‌دادن خامنه‌ای به برجام و امضای مصوبه خفت‌بار شورای عالی امنیت رژیم (که از فرط فضیحت، مانع انتشارش شده‌اند)، بیانگر شکست بزرگ رژیم در برابر مقاومت ایران بود که این پروژه شوم رژیم را افشا کرد و به چالش کشید. پروژه‌یی ضدایرانی و ضدانسانی با صدها میلیارد دلار هزینه و با عوارض ویرانگر و بی‌علاج اقتصادی. به‌نحوی که کارشناسان خود رژیم می‌گویند دوران پس از توافق، از نظر اقتصادی دوران رکود و فلاکت و گرانی و بیکاری است و از نظر سیاسی دوران مخاصمات فرساینده در رأس و بدنه حاکمیت و از نظر اجتماعی دوران غلیان نارضایتیهای انباشته در جامعه. (اجلاس میاندوره‌یی شورای ملی مقاومت ـ آذر 1394 )
هم‌چنان‌که مسئول شورا گفته بود: «زهر خوردن رژیم در حیطه اتمی نیز مانند زهر آتش‌بس در جنگ ضدمیهنی رایگان به‌دست نیامده و عنصر تعیین‌کننده ایرانی آن، مقاومت و مجاهدین بوده‌اند. با بیش از ۱۰۰رشته افشاگری اتمی با قیمت کلان از 30خرداد 1370 تا 30خرداد 1394 ضمن 24سال. تا جامعه بین‌المللی بیدار شود و تا وجدانهای انسانی برانگیخته شوند... بله؛ موضوع اصلی این است که مقاومت ایران و مجاهدین، رژیم را در استراتژی تضیمن بقا پس از 24سال به کلی شکست دادند». (سخنرانی خانم مریم رجوی در آغاز اجلاس میاندوره‌یی شورای ملی مقاومت - 28آذر 94)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر