در آستانه 10اکتبر روز جهانی علیه اعدام، ایرانیان آزاده و حامیان مقاومت ایران، با برپایی یک تظاهرات و راهپیمایی از مقابل پارلمان سوئد در استکهلم با حضور شخصیتهای سیاسی و مدافعان حقوقبشر، اعدامهای فزاینده توسط فاشیسم دینی حاکم بر ایران را محکوم و بر حمایت خود را از جنبش دادخواهی قتلعام 67برای محاکمه مسئولان جنایت علیه بشریت تأکید کردند.سخنرانان این گردهمایی ضمن اشاره به کارنامه جنایتبار رژیم آخوندی بهعنوان حکومت رکورددار اعدام در جهان، حمایت خود را از تشکیل یک کمیته تحقیق بینالمللی درباره قتلعام 30هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ به فرمان خمینی جلاد و محاکمه عاملان این جنایت اعلام کردند
در تظاهرات استکهلم، استرون استیونسون در سخنرانی خود بر مسئولیت جامعه بینالمللی و بهویژه اتحادیه اروپا که نباید در مقابل اعدامهای وحشیانه دیکتاتوری آخوندها ساکت باشند تأکید کرد و خواهان اعتراض کشورهای اروپایی به موج اعدامهای دژخیمان خامنهای شد و سفر مقامات اروپا به ایران تحت حاکمیت آخوندها را محکوم کرد.
استرون استیونسون همچنین به تشکیل یک کمیته حقیقتیاب برای تحقیق پیرامون کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال 67 فراخوان داد.
طاهر بومدرا رئیس مشترک سازمان عدالت برای قربانیان قتلعام سال ۶۷ در سخنان خود در تظاهرات استکهلم، به درد و رنج خانوادههای شهیدان این جنایت پرداخت و تأکید کرد که بدون تشکیل یک کمیته حقیقتیاب مستقل که بتواند رژیم را مورد بازخواست بینالمللی قرار دهد، حسابرسی از عاملان این جنایت به سرانجام نخواهد رسید.
سخنران بعدی تظاهرات در مقابل پارلمان سوئد، آندریا بودکول معاون عفو بینالملل سوئد و مدیر برنامهریزی آن در این کشور بود؛ وی خطاب به تظاهرکنندگان گفت: ما تظاهرات زیادی با همین محتوا برای توقف مجازات اعدام در ایران برگزار کردهایم. همگی با هم موافقیم که شرایط در ایران هولناک است. شرایط از نظر نقض حقوقبشر همچنان بسیار وخیم است. عدد واقعی اعدامها بسیار بیش از آن چیزی است که رسماً اعلام میشود. زیرا بسیاری از اعدامها مخفیانه صورت میگیرد. شمار زیادی از مخالفان رژیم ایران نیز تحت عنوان مجرمان عادی اعدام میشوند. برخی نیز تحت عنوان «محاربه»... اعدام میشوند...
کمال گورگ هنرمند مشهور کرد مقیم سوئد مقیم سوئد، با خواندن پیشدرآمد یک سروده معروف و حماسی کردی سخنان خود را آغاز کرد و گفت: میخواهم به همه شهدای تاریخ مبارزات آزادیخواهانه و بهخصوص شهدای شما دورد بفرستم... رژیم حاکم بر ایران یک رژیم فاشیستی است که مردم از آن بیزارند... قوانین (رژیم) ایران همواره بدترین (قوانین) در جهان بودهاند و هر چه بر عمر این رژیم افزوده میشود بدتر و بدتر میشوند. بهعنوان یک هنرمند باید بگویم که رژیم آخوندی هرگونه فعالیت از این دست را بهشدت سرکوب میکند.
وی در ادامه، اضافه کرد: من فرقی بین قوانین (رژیم) ایران و قوانینی که داعش اعمال میکند نمیبینم. رژیم ایران قاتل تمامی خلقهای ایران است؛ از کرد، آسوری و ترک و تمامی مردم ایران (که حقوقشان) در این رژیم مورد تجاوز قرار میگیرد... به هیچوجه قابلقبول نیست که کشورهای جهان بهخاطر معاملات پرسود اقتصادی، با این رژیم کنار بیایند. ما باید برای دادخواهی شهیدان (قتلعام) سال 67، بههمراه هم بپا خیزیم. زنده باد شهیدان سال 67، زنده باد آزادی و دموکراسی.
سخنران بعدی تظاهرات سوئد وکیل مدافع حقوقبشر اریک والبری بود. وی با اشاره بهشمار فزاینده اعدامها در دوره روحانی گفت: (رژیم) ایران بیش از هر (حکومت) دیگری در جهان به نسبت جمعیت کشور مجازات اعدام ر ا به اجرا میگذارد... .
اریک والبری بر هدف تظاهرات استکهلم برای حمایت از جنبش داد خواهی شهیدان قتلعام ۶۷تأکید کرد و گفت: ما برای دادخواهی قتلعام سال 67 در ایران گردهم آمدهایم که طی آن 30000زندانی سیاسی اعدام شدند.
کنت اولسون نماینده پیشین پارلمان سوئد در سخنرانی خود از تظاهرکنندگان بهخاطر حضورشان در این گردهمایی بهرغم شرایط نامساعد جوی قدردانی کرد و سپس، گفت: هیچ رژیم سرکوبگری پابرجا نمیماند. من وقتی شما را اینجا میبینم یا به پاریس میروم و خانم مریم رجوی را ملاقات میکنم، در چهره شما عزمی جزم برای تغییر نمایان است. پس دیگر سؤال این نیست که تغییر ممکن است یا خیر؟ بلکه سؤال این است که چه زمانی تغییر محقق خواهد شد. دولتها نیز باید اینرا درک کنند که مردم ایران خواهان تغییرند.وی در ادامه از سازمان ملل خواست برای جنایات این رژیم یک کمیسیون مستقل حقیقتیاب تعیین کند
سخنران دیگر تظاهرات دکتر سفهان، از اپوزیسیون سوریه بود. وی نیز به تشکیل هیأت حقیقتیاب مستقل بینالمللی در رابطه با قتلعام 67 فراخوان داد و گفت که گزارش گزارشگر ویژه مللمتحد برای ایران در این رابطه، زمینه مناسبی را فراهم کرده تا چنین هیأتی تشکیل بشود.دکترسفهان همچنین دخالتهای رژیم آخوندی در کشورهای منطقه، از جمله در سوریه، عراق و لبنان را محکوم کرد.
خواهر مجاهد صفورا سدیدی در سخنرانی خود در تظاهرات استکهلم ضمن برشمردن جنایات رژیم آخوندی علیه مردم ایران، به نقش جوانان ایرانی در مبارزه برای استقرار آزادی و دموکراسی در ایران پرداخت.
نماینده سازمان خهبات کردستان ایران در تظاهرات استهکلم شرکت کرد و ضمن محکوم کردن موج اعدامها توسط رژیم، همبستگی خود را با جنبش دادخواهی قتلعام 67 اعلام کرد.
درگردهمایی استهکلم جمعی از جوانان حامی مقاومت به هنرنمایی پرداختند.در بخش پایانی تظاهرات، در مقابل پارلمان سوئدشرکت کنندگان دست به راهپیمایی زدند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر