شرایط فاجعه بار اقتصادی و سیاستهای ضد مردمی حاکمیت، زندگی میلیونها تن از نیروهای کار را به نیستی و تباهی کشانده است. گرداب مهیب فقر، گرسنگی و بی خانمانی فرودستان را می بلعد و حاکمان با عرق، خون و استثمار ستمدیدگان به زندگی اشرافی خود ادامه می دهند. در چنین اوضاع بحرانی نیروهای کار و زحمت راهی جز مبارزه برای رهایی از شرایط فلاکت بار در مقابل خود ندارند و در این مبارزه برای زندگی انسانی، زنان نفش برجسته ای به عهده گرفته اند.
در شهریور ماه نیروهای کار در بخشهای مختلف تولید، توزیع و خدمات اقدام به تجمع، تحصن و اعتصاب کردند. گزارش خلاصه شده 193 اقدام اعتراضی از جانب نیروهای کار را در زیر می خوانید. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، پرستاران و مردم تشنه آب در شهریور ماه جداگانه در همین شماره نبردخلق منتشر شده است.
اعتصاب سراسری رانندگان کامیون
خودروهای سنگین مخصوص حمل و نقل کالا نقش مهمی در ایران دارند. بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل کالاهای کشور از طریق حمل و نقل جاده ای جا به جا می شود.
بحران اقتصادی موجود زندگی کامیون رانان و رانندگان ماشینهای سنگین را، همچون سایر نیروهای کار، به تباهی کشانده است. از این رو این بخش از جامعه بارها اقدام به حرکتهای اعتراضی کرده اند.
رانندگان کامیون در خرداد و مرداد امسال در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه سهم دولت، عوارض باربری و جاده ای، افزایش قیمت لاستیک و قطعات یدکی و درصد بالای حق کمیسیون شرکتهای باربری اعتصاب سراسری کردند که اخبار آن در ماهنامه نبرد خلق منتشر شده است.
اعتصاب کامیونداران و رانندگان ماشینهای سنگین به دلیل وضعیت اسفبار معیشتی آنان است و خواسته این بخش از نیروی کار هم بهبود وضعیت معیشتی خود و خانواده شان است. دستمزد پایین و افزایش بی سابقه هزینه های تعمیر و نگهداری کامیونها، زندگی رانندگان زحمتکش کامیون که روز و شب خود را در بیابانها و به دور از خانواده می گذارنند را به تباهی کشانده است.
در شهریور ماه رانندگان کامیون دور تازه ای از اعتصاب سراسری و تجمع در پایانه ها و جاده ها را آغاز کردند.
روز شنبه ۳ شهریور، رانندگان کامیون در مشهد، اهواز و اصفهان با فراخوان قبلی اعتصاب کردند. به دنبال این اعتصاب عموم جایگاههای سوخت در شهرهای مختلف با کمبود سوخت مواجه شدند و در مقابل ایستگاههای پمپ بنزین صفهای طولانی از خودروهای متقاضی سوخت تشکیل شد.
بر اساس تصاویر منتشرشده در شبکه های اجتماعی، شماری از رانندگان کامیون در روز شنبه ۱۰ شهریور در شهرهای گرگان، مرکز استان گلستان و مهران در جنوب استان ایلام اعتصاب کردند. در همین روز رانندگان کامیون در پایانه نسیم تهران، در پاسخ به فراخوان اتحادیه هماهنگ کننده رانندگان سراسر کشور، دست از کار کشیده و کامیونهای خود را درپایانه پارک کردند.
اعتصاب کامیونداران در روز یکشنبه ۱۱ شهریور ادامه یافت. رانندگان کامیون در پایانه شاهپور در اصفهان دست به اعتصاب و تجمع زده و کامیونهای خود را متوقف کردند. در این روز رانندگان در سمنان، سرپل ذهاب، زنجان، ساوه، تهران، زرین و ...اعتصاب گرده و از حمل بار خوداری کردند.
روز دوشنبه ۱۲ شهریور و سهشنبه ۱۳ شهریور رانندگان کامیون در شهرهای اراک، پایانه شاپور در أصفهان، ساوه، گمرك سرخس. دامغان، سمنان، زنجان، مهدی شهر و ...اعتصاب کردند.
روز پنجشنبه ۱۵ شهریور، کامیونداران اعتصابی در شاهپور اصفهان به اعتصاب خود همچنان ادامه دادند. کامیونداران حمل مرغ در ساری، آمل و قائمشهر در اعتراض به گرانی و نبود وسیله و وضعیت بد معیشتی اعتصاب کردند.
روز شنبه ۱۷ شهریور، کامیونداران نیشابور در اعتراض به نبود و گرانی لوازم یدکی و لاستیک در مقابل فولاد نیشابور تجمع کردند. در همین روز رانندگان کفی در فولاد نیشابور تجمع کرده و ورودی و خروجی فولاد نیشابور را بستند.
رانندگان ماشسنهای سنگین و کامیونداران در نیشابور در روز سهشنبه ۲۰ شهریور برای چهارمین روز متوالی، کامیونها را خاموش و تجمع کردند.
روز شنبه ۲۴ شهریور، کامیونداران اسلامشهر (واقع در استان تهران) بار دیگر در اعتراض به پایین بودن کرایه ها و گرانی قطعات یدکی و همچنین بی پاسخ ماندن مطالبات شان دست به اعتصاب زده و کامیونهای خود را در پایانه و همچنین در خیابانها متوقف کردند.
روز سه شنبه ۲۷ شهریور، زرندیه ساوه ـ رانندگان خودروهای سنگین در کارخانه فولاد زرندیه ساوه در اعتراض به وضعیت معیشتی خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
در همین روز رانندگان کامیون در بیرجند اعتصاب کرده و از حرکت کامیونهای دیگر در یکی از مسیرهای خروجی از بیرجند جلوگیری کردند.
روز شنبه ۳۱ شهریور، به دنبال فراخوان اتحاديه هماهنگ كنندگان رانندگان سراسر كشور، رانندگان کامیون یک روز قبل از زمان تعیین شده، در پایانه برخی از شهرها اعتصاب کردند. بر اساس خبرهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی رانندگان کامیون در شهرهای بندر عباس، کرج، اصفهان، بندر امام، یزد، همدان، کردکوی، سنندج، مبارکه، بوکان، مشهد، بروحرد، نکا، دزفول، ارومیه، قزوین، قم، خرم آباد، پل دختر، شهرضا، نهبندان، ارومیه در این اعتصاب شرکت کردند
خواسته های رانندگان کامیون و رانندگان ترانزیت
۱- کسر حقِ پرداختی بیمه رانندگان
۲- افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار
۳- کاهش قیمت لوازم یدک
۴- کاهش قیمت لاستیک
۵- افزایش کرایه حداقل ۷۰٪
۶- کاهش نرخ عوارضی اتوبانها
۷- ترمیم جاده های پرتردد سراسر کشور
۸- افزایش سهمیه سوخت ناوگان حمل بار
۹- حذف دلالان و واسطه ها از پایانه ها و باربریها
۱۰- اجباری کردن اعلام بارها در سالنهای اعلام بار در سراسر کشور
۱۱- کاهش دریافت کمیسیون باربریها و پیمانکاران شرکت نفتی
۱۲- کاهش دادن هزینه های اضافی از پایانه های مرزی جهت تردد ترانزیتها در سراسر پایانه های مرزی کشور
۱۳- رفع کمبود شدید امکانات رفاهی، بهداشتی در پایانه های مرزی و داخلی
۱۴- نوسازی ناوگان حمل و نقل باری
۱۵- نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه ای ماموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه گیر
از حرکتهای اعتراضی ناوگان حمل و نقل جاده ای در ماه شهریور صدها تصویر و ویدئو در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.
اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد اهواز
دور جدید تجمع کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه و تامین نشدن مواد اولیه ازسوی کارفرما از روز شنبه 27 مرداد آغاز شد. گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولاد سازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله سازی و ماشین سازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. این گروه تولیدی یکی از شرکتهای گروه «امیر منصور آریا» – مهآفرید خسروی- است که پس از اعدام او برای یک دوره در اختیار قوه قضائیه و بانک ملی قرار گرفت. بانک ملی هم این شرکت را به بخش خصوصی واگذار کرد اما با اعتراض کارگران بار دیگر این مجموعه صنعتی تحت مالکیت بانک ملی قرار گرفته است. به گفته کارگران؛ مالک جدید این کارخانه یکی از بانکهای دولتی است که مواد اولیه برای آغاز به کار و راه اندازی مجدد کارخانه از جانب او باید تامین شود.
روز پنجشنبه اول شهریور تجمع کارگران معترض ادامه پیدا کرد و در روز شنبه 3 شهریور کارگران گروه ملی اهواز در هشمین روز حرکت اعتراضی خود با شعار: کشور ما دزد خونه است، توی جهان نمونه است، در برابر استانداری خوزستان تجمع کردند.
کارگران معترض در نهمین روز تجمع خود مقابل استانداری شعار دادند: «وعده، وعید نمیخوایم، حقوق و تولید میخوایم/ عزا عزاست امروز، گروه ملی بیچاره صاحب عزاست امروز/ شفاف بگو استاندار، کشور ما دزد خونه است، توی جهان نمونه است.»
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، کارگران معترض در بیانیهای که مقابل ساختمان استانداری خوزستان خوانده شد، خواستار «افشای دستهای پشت پردهای که همچنان از تامین مواد اولیه و راهاندازی همه بخشهای تولیدی این مجتمع صنعتی و پرداخت حقوق کارگران جلوگیری می کند»، شدند.
سه مطالبه اصلی کارگران فولاد؛ شفاف سازی اتفاقات پشت پرده عدم تولید شرکت گروه ملی و اعلام اسامی دستهای پشت پرده توسط استاندار، راه اندازی مجدد تمام خطوط تولید و تزریق مواد اولیه به شرکت گروه ملی، تسویه حساب کامل با پرسنل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز.
به گزارش ایلنا، روز دوشنبه ۵ شهریور، کارگران معترض در دهمین روز اعتصاب و تجمع خود، مقابل استانداری خوزستان با سر دادن شعار «حقوق ما رو نمی دن، مرگ بر آمریکا» راهپیمایی کردند.
روز آدینه 9 شهريور، کارگران گروه ملی فولاد طی اطلاعیه ای دست آوردهای حرکت اعتراضی خود را آگاهی رسانی کرده و اعلام کردند که از روز شنبه 10 شهریور «همگی بر سرکار خود حاضر شده و دست در دست هم دوباره چرخه صنعت و تولید را به حرکت در می آوریم تا هرچه زودتر به اهداف تعیین شده دست یابیم.»
بدین ترتیب اعتصاب چهارده روزه کارگران گروه ملی فولاد که در روزهایی همراه با تجمع و راهپیمایی بود، با موفقیت نسبی پایان یافت.
برخی از شعارهای کارگران در دوران اعتصاب، تجمع و راهپیمایی
کارگر می میرد ذلت نمی پذیرد/ نه غزه، نه لبنان، فقط مردم ایران /کارگریم نون می خواهیم، دوا و درمون می خوایم/ این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی/ حسین حسین شعارشون، دزدیه افتخارشون/ دستهای پشت پرده، با کارخونه چه کرده/ عزا عزا است امروز روز عزا است امروز زندگی کارگر روی هوا است امروز/ دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست/ همشهری به گوش باش، ما کارگریم نه اوباش/ مرگ گروه ملی، به دست بانک ملی/ می ایستیم، می میریم، حقمون رو می گیریم/ سوریه را رها کن،فکری به حال ما کن/ کشور ما دزد خونه است،توی جهان نمونه است/ یه اختلاس، یه دزدی، اینه تولید ملی!
اعتصاب و تجمع 14 روزه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه
کارگران نیشکر هفت تپه از روز شنبه ۲۷ مرداد در اعتراض به واگذاری بخشهای مجتمع به شرکتهای مختلف، تعویق دستمزد و سایر مطالبات دست به اعتصاب زدند. در این حرکت اعتراضی کارگران تمامی بخشهای این واحد کشاورزی - صنعتی شرکت دارند. کارگران خواهان تغییر مدیر جدید حراست مجتمع هستند زیرا مدیر جدید کارگران را به خاطر پیگیری حقوق شان تهدید می کند.
به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، اسماعیل بخشی نماینده کارگران گفت: کارگران با هدف جلوگیری از «تکه تکه کردن هفت تپه» و «واگذاری آن به بخش خصوصی» اقدام به اعتراض کرده اند. وی خواست کارگران نیشکر هفت تپه را «ورود مسئولان ارشد استان برای تعیین تکلیف مدیریت شرکا» دانست و گفت که تهدیدها نمی تواند مانع اعتراض کارگران شود.
سهامداران خصوصی شرکت نیشکر هفت تپه در حال تکه پاره کردن این مجتمع بزرگ کشت و صنعت هستند. کارخانه خوراک دام شرکت نیشکر هفت تپه به شرکت «سرزمین مهر و ماه» متعلق به فرزندان مدیران مجتمع واگذار شده است.
روز پنجشنبه اول شهریور، در ششمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و به دنبال خبردار شدن آنان از حضور وزیر جهاد کشاورزی در شرکت پاک چوب، نماینده های کارگران به همراه جمعی از آنان، وزیر و دیگر مسئولان استانی را در مورد تکه پاره کردن و غارت شرکت نیشکر هفت تپه به شدت مورد اعتراض قرار دادند.
کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت تپه روز شنبه 3 شهریور برای هشتمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران گفت: بزرگترین خواسته کارگران بازپس گرفتن این مجتمع از بخش خصوصی است.
روز یکشنبه ۴ شهریور، کارگران نیشکر هفت تپه از تمامی بخشهای شرکت در نهمین روز متوالی اعتصاب سراسری خودشان در اعتراض به واگذاری این شرکت و عملکرد ضعیف این بخش خصوصی همچنان تا واگذاری شرکت به بخش دولتی یا نهاد صلاحیت دار بر ادامه اعتصاب خود تاکید کردند.
روز سه شنبه 6 شهریور، کارگران معترض علیرغم فشارهای نهادهای امنیتی به نماینده های شان، یازدهمین روز اعتصاب متحدانه خود را پشت سر گذاشتند.
روز پنجشنبه 8 شهریور، اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با گذشت سیزده روز، علیرغم تهدیدها و وعده هایی که کارفرما و مسئولان شوش همچنان ادامه داشت.
روز جمعه 9 شهريور، اعتصاب و تجمع کارگران هفت تپه برای چهاردهمین روز ادامه پیدا کرد. روز یکشنبه ۱۱ شهریور، ایلنا اعلام کرد که؛ به دنبال مذاکرات کارگران که روز جمعه در جلسه استانداری و روز شنبه در اداره کار شهرستان شوش انجام شد، اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفت تپه پس از گذشت ۱۴ روز خاتمه یافت.
کارگران در مذاکرات خود به خواسته های زیر دست یافتند.
۱- کلیه حقوق عقب مانده پرسنل شرکت از دوشنبه 12 تا چهارشنبه 15 شهریور پرداخت می شود.
۲- تمام نیروی پیمانکاری حذف خواهد شد.
۳- تمام پرسنل شرکت اعم از پیمانکاری و روزمزد طبق قانون کار و مطابق ماهیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با آنها قرارداد یک ساله منقعد می شود.
۴- آقای مهندس مددی کاهکش با اختیار تام مدیر اجرایی و تنها تصمیم گیرنده در مورد صفر تا 100 همه امور شرکت نیشکر هفت تپه است.
۵- حضور مدیران ضد کارگران (سیامک افشار مهرداد رستمی چگنی و ایوب اسدی در هفت تپه ممنوع، و هیچ فعالیتی و ستمی در هفت تپه نخواهند داشت،
۶- برگشت به کار کلیه ی پرسنل اخراجی شرکت از جمله پرسنل دفع آفات و پرسنل خوراک دام
۷- کلیه ی واحدهای تفکیک شده شرکت از جمله تاکستان کارخانه خوراک دام و مزارع 700,800,900 یکپارچه زیر نظر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه باقی خواهند ماند و شرکتهای نوظهور شرکت باغ جاوید پارس و شرکت دریای زئوس هیچ وجه قانونی ندارند و فعالیت آنها در هفت تپه غیر قانونی است.
برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار
روز شنبه ۳ شهریور، همزمان با شروع دور جدید فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن برای اعتراض، نزدیک به ۶۰۰ کارگر خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی جلفا، هادی شهر، مرند و عجب شیر در محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که دست کم سه ماه معوقات مزدی به همراه چندین سال سنوات از کارفرما طلبکارند یادآور شدند: دور نخست اعتراضات صنفی کارگران خطوط فنی راه آهن از ۲۹ تیر ماه سال جاری تا ۱۷ مرداد ماه با پرداخت یک ماه از حقوق که مربوط به اردیبهشت ماه می شد، موقتا خاتمه پیدا کرد.
تعدادی از کارگران شهرداری الوند با ورود پیمانکار جدید بیکار شدند. کارگران روز پنجشنبه اول و روز شنبه 3 شهریور، مقابل ساختمان شهرداری الوند واقع در قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، برخی منابع کارگری در شهرداری الوند با اعلام خبر تعدیل برخی همکاران خود گفتند: کارگران تعدیل شده بخشی از جمعیت ۹۰ نفری بخش خدماتی شهرداری الوند در قزوین هستند که تقریبا سه روز پیش با ورود پیمانکار جدید بیکار شدند. میانگین سابقه این کارگران ۱۰ تا ۱۵ سال است و آنها هنوز دست کم بابت سه ماه مزد پرداخت نشده، طلبکار هستند.
روز شنبه ۳ شهریور، کارگران شرکت کیسون، پیمانکار اجرای طرح قطار شهری اهواز، در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حقوق خود، کارگاه این پروژه را تعطیل کرده و بستند. به گزارش ایران آزادی، با تعدادی از کارگران شرکت کیسون حدود سه ماه پیش تسویه حساب شده، اما ۳۰ درصد مطالبات آنها تاکنون پرداخت نشده است.
یکی از کارگران گفت: کارگران با مشکلات مالی مواجه شده اند، بسیاری از آنها خودرو و وسایل زندگی خود را برای گذران زندگی فروخته اند و بسیاری دیگر در تامین هزینه های معیشتی روزمره خود درمانده اند.
روز شنبه ۳ شهریور، حجره داران میدان میوه و تره بار سقز در اعتراض به واگذاری میدان به فرد ثالث دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، میوه فروشان سقزی از مسئولان میخواهند که محل کسب چند صد خانوار را از آنها نگیرند یا لااقل برای آنها مکان جایگزین درنظر گرفته شود.
روز شنبه ۳ شهریور، همزمان با شروع دور جدید فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن برای اعتراض، نزدیک به ۶۰۰ کارگر خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی جلفا، هادی شهر، مرند و عجب شیر در محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که دست کم سه ماه معوقات مزدی به همراه چندین سال سنوات از کارفرما طلبکارند یادآور شدند: دور نخست اعتراضات صنفی کارگران خطوط فنی راه آهن از ۲۹ تیر ماه سال جاری تا ۱۷ مرداد ماه با پرداخت یک ماه از حقوق که مربوط به اردیبهشت ماه می شد، موقتا خاتمه پیدا کرد.
دویست کارگر قرادادی و پیمانی لاستیک خوزستان به علت تامین نشدن مواد اولیه با پایان قرارداد بیکار شدند. این کارگران در روز یکشنبه 4 شهریور دست به تجمع زده و خواهان بازگشت به کار خود شدند. به گزارش ایلنا، این شرکت در سال ۱۳۹۶ به عنوان صادرکننده برتر کشور در صادرات تیوپ خودرو شناخته شد اما در حال حاضر با کاهش تولید این شرکت ۲۰۰ کارگر قراردادی و پیمانی این شرکت با اتمام قرارداد یک ماهه بیکار شده اند.
روز یکشنبه ۴ شهریور، کارگران شهرداری زابل مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش عصرهامون به نقل از اوشیدا، یکی از کارگران می گوید: «چهار، پنج ماه است که کارگران حقوق نگرفته اند و هیچ مسئولی که پاسخگوی مطالبات کارگران باشد، وجود ندارد». این کارگر ادامه می دهد: کارگران حتی برای عید قربان نتوانسته اند یک مرغ هم سر سفره خانواده های شان ببرند، در حالی که دیگران سفره های رنگین دارند.
روز دوشنبه ۵ شهریور، کارکنان پروژه حفر تونل و انتقال آب کانی سیب به دریاچه اورمیه به دلیل پرداخت نشدن حقوق و دستمزدشان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش گوناز تی وی، در روزهای گذشته فرماندهان سپاه بارها از کارگران و کارکنان درخواست کردند که به سر کار خود بازگردند اما کارکنان گفتند که اول باید حقوقهای معقوقه خود را دریافت کنند بعد به سر کار باز می گردند و تهدید کرده اند تا پرداخت نشدن حقوق شان به اعتصاب ادامه خواهند داد.
مسئولان اجرایی این طرح از فرماندهان بازنشسته و حال سپاه هستند که قبل از این نیز چندین بار با بهانه های مختلف از اجرای پروژه سر باز زدند و چندین بار این پروژه را به تعطیلی کشاندند. معلوم نیست که با بودجه ی هنگفت چند میلیاردی که قرارگاه خاتم از دولت برای اجرای پروژه می گیرد چه می کنند که پیوسته وقفه در این پروژه ایجاد می شود.
رانندگان سواری کرایه بین المللی مشهد-هرات اعتصاب و تجمع کردند
روز دوشنبه ۵ شهریور، رانندگان سواری کرایه بین المللی مشهد- هرات در پایانه مشهد دست به تجمع و اعتصاب زدند. به گزارش ایران آزادی، اعتصاب رانندگان سواری کرایه بین المللی مشهد- هرات به این علت صورت گرفت که گمرک از
روز گذشته از سواریهای مسیر مشهد – هرات و بالعکس خواسته که ما به ازای هر نفر سیصد هزار تومان خروجی دهند، در حالیکه کرایه دربست هر ماشین سیصد و هشتاد هزار تومان است.
رانندگان تاکسی خرم آباد روز دوشنبه ۵ شهریور دست از کار کشیدند و در یکی از میدانهای شهر تجمع کردند. علت اعتصاب و اعتراض رانندگان اعتراض به وضع بد معیشتی عنوان شده است. به گزارش ایلنا، این رانندگان که هم به پایین بودن کرایهها و کمبود مسافر اعتراض دارند و هم از دست تاکسیهای اینترنتی خسته شده اند، میگویند: روزی کمتر از چهل هزار تومان درآمد داریم. در اوضاعی که هزینه های بنزین و استهلاک خودروها به شدت افزایش یافته، درآمد تاکسیرانی در خرم آباد به هیچ وجه کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد. ما حتی از حداقل مزد مصوب وزارت کار نیز کمتر درآمد داریم.
روز سه شنبه ۶ شهریور، برای دومین روز متوالی کارکنان شرکت کارتن ایران در اعتراض به اخراج چهار نفر از همکاران خود دست از کار کشیده و تحصن کردند. به گزارش ایلنا، مدیریت شرکت از ابتدای هفته دستور اخراج ۴ نفر از کارگران را (۲ نفر به بهانه اتمام قرارداد و ۲ نفر به بهانه مشکل انضباطی) داد. در اعتراض به این تصمیم، کارکنان شرکت دست از کار کشیدند.
بامداد روز سه شنبه 6 شهریور، کارگران شرکتهای نازنخ و فرنخ به دلیل دریافت نکردن حقوق و معوقات خود، مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایسنا این کارگران برای چندمین بار به دلیل دریافت نکردن حقوق، معوقات و پایان کار خود، مقابل درب استانداری تجمع کردند که به گفته کارگران مسئولان امر به مطالبات آنها رسیدگی نکرده و پاسخی ندادند.
روز سه شنبه 6 شهریور، کارگران راه آهن شاهرود و سمنان و دامغان به دلیل دریافت نکردن حقوق برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند و بر سرکار حاضر نشدند. کارگران راه آهن ۲۹ تیر تا ۱۷ مرداد امسال نیز اعتصاب سراسری را سازمان دادند که با وعده مسئولان مبنی بر پیگیری و حل مشکلات به اعتراض خود پایان دادند. به گزارش ایران خبر، شورای هماهنگی کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راهآهن هفته گذشته با صدور بیانیه ای، اعلام کرد دور تازه اعتراضات به دلیل عدم تحقق وعدههای مسئولان اعتراضات خود را از سر می گیرند.
حدود ۷ هزار کارگر خط و ابنیه فنی راه آهن جمهوری اسلامی تحت قرارداد چهار شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستند.
مردم سنندج صبح امروز در اعتراض به کشتار کولبران دست به تجمع اعتراضی زدند. روز آدینه ۹ شهریور، جمعی از مردم سنندج بر اساس فراخوان قبلی برای اعتراض به کشتار کولبران از سوی نیروهای امنیتی رژیم و بزرگداشت جانباختن ۵ تن از فعالان محیط زیست به دست سپاه پاسداران، در آتش سوزی جنگلهای مریوان و همچنین در اعتراض به آلودگی آب و هوا، دست به تجمع در پارک کودک سنندج زدند. به گزارش کانال تلگرام جوانه ها، معترضان چندین دست نوشته در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «قتل و کشتار کولبران را متوقف کنید»، «نان مسکن آزادی محیط زیست سالم»، «یاد و خاطره جانباختگان محیط زیست را گرامی میداریم».
روز شنبه 10 شهريور، کارگران کارخانه تولی پرس در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود و کارخانه، مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری شهرک صنعتی البرز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با افزایش مشکلات این کارخانه، کارفرما از روز شنبه 27 مرداد با اعلام تعطیلی موقت کارخانه (به مدت دو هفته)، حدود ۴۰۰ کارگر این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری فرستاده است و امروز شنبه این تعطیلات برای یک هفته دیگر تمدید شده است.
روز شنبه۱۰شهریور، جمعی از مردم زابل در اعتراض بی کفایتی و اختلاس و دزدی شهردار این شهر و چندین نفر دیگر که توسط شورای قلابی این شهر انتخاب شده بودند، درب ساختمان شورای قلابی این شهر را گل گرفتند. به گزارش همبستگی ملی، مردم شعار میدادند: «شورا که منحل بشه زابل گلستان می شه» و «شورای بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم»
روز سه شنبه ۱۳ شهریور، کارگران خدماتی منطقه دو شهرداری آبادان در اعتراض به چند ماه از معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری آبادان مشغول کارند.
روز دوشنبه ۱۲ شهریور، کارگران شرکت روغن نباتی جهان بار دیگر در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران شرکت روغن نباتی جهان گفت: مشکلات شرکت روغن نباتی جهان از سال ۱۳۹۲ و با واگذاری این شرکت آغاز شد. وی که نخواست نامش در خبر قید شود با اشاره به اینکه تا به امروز هیچ کدام از مشکلات کارگران حل نشده است؛ افزود: مشکل اصلی ما این است که چهار سال است فقط وعده و وعید می شنویم.
روز سه شنبه ۱۳ شهریور، تعدادی از نیروهای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شادگان با برپایی تجمعی مقابل ساختمان شهرداری پرداخت حقوق معوقه هشت ماهه خود را مطالبه کردند. به گزارش ایرنا، معترضان گفتند: هشت ماه است حقوق و مزایای آنها پرداخت نشده است و شهرداری اقدامی برای پرداخت مطالبات آنها نمی کند.
روز سه شنبه ۱۳ شهریور، شمار زیادی از ساکنان شهرک «کهریز» مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، معترضان خواستار توجه مسئولان به وضعیت عمرانی و بهداشتی این شهرک شدند. این شهرک محل عبور رودخانه «آبشوران» کرمانشاه است و به گفته ساکنان محلی این رودخانه به محلی برای زندگی حیوانات موذی و خونابه مرغ فروشیهای تبدیل شده و بوی تعفن آن ساکنان را آزار میدهد.
کهریز تا سال ۱۳۹۱ یک روستا از توابع بخش «دورد و فرامان» بود و پس از آن به شهرستان کرمانشاه ملحق شد. با افزایش ساختمان سازی در این روستا و رشد جمعیت آن طی سالهای گذشته، به شهرک تبدیل شده است. ساکنان می گویند که این تغییر وضعیت هیچ تاثیری در ارائه خدمات شهری به شهرک نداشته است.
روز یکشنبه 11 شهریور، کارگران پتروشیمی فارابی به دليل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این مجتمع، برای پنجمین روز متوالی دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، این کارگران در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، در محوطه پالایشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. این گزارش حاکی است که آنها هر روز در ساختمان مرکزی پتروشیمی تجمع می کنند.
روز سه شنبه ۱۳ شهریور کارگران پتروشیمی فارابی در بندرماهشهر به اعتصاب خودشان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان ادامه دادند.
کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران، روز سه شنبه 13 شهریور، در اعتراض به تصرف غیرقانونی اراضی کارگران این کارخانه در منطقه تهران پارس، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، از حدود ۲۰ سال پیش صنایع شیر پگاه برای خانه دار کردن بیش از ۷۰۰ کارگر این واحد صنعتی، قطعه زمینی به وسعت حدود ۱۵۰ هزار متر را در محدوده شهرک حکیمیه تهران پارس تهیه و واگذار می کند. این زمینها بعداً توسط یکی از نهادها تصرف شده و کارگران پگاه باوجود گرفتن حکم تخلیه از دستگاه قضایی هنوز نتوانستهاند به زمینهای خود برسند.
روز سه شنبه ۱۳ شهریور، کارگران منطقه ۲ شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق عقب افتاده شان دست به تجمع اعتراضی و اعتصاب زدند. به گزارش ایران کارگر، اعتصاب کارگران شهرداری منطقه ۲ آبادان در شرایطی صورت می گیرد که در اردیبهشت ماه سال جاری نیز یکی از کارگران خدماتی شهرداری ناحیه دو منطقه ۳ آبادان، در اعتراض به مشکلات کاری، مقابل شهرداری منطقه ۲، خود را به آتش کشید و با ۸۰ درصد سوختگی به بیمارستان منتقل شد.
روز چهارشنبه ۱۴شهریور، کارگران خدمات شهری و فضای سبز شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب مانده چند ماهه خود، در مقابل درب ورودی شهرداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، پیش از این نیز در روز سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۷، کارگران منطقه ۶ شهرداری اهواز در اعتراض به نپرداختن مطالبات شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند و به دنبال این اعتصاب، زباله ها در سطح خیابانهای این مناطق مانده و جمع آوری نشد.
روز چهارشنبه ۱۴ شهریور، کارگران کارخانه متالوژی پودر ایران، واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران ما، این تجمع در اعتراض به نپرداختن دستمزد سه ماه آخر سال ۹۶ و تیر و مرداد ماه سال جاری و همچنین عیدی و پاداش پایان سال ۹۶ در مقابل استانداری قزوین شکل گرفت.
کارگران می گویند: چندین سال است مرتبا مطالبات مزدی ما به تاخیر می افتد، کارفرما بدهیهای مالی زیادی بابت تاخیر در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دارد و از ۶ ماه گذشته هیچ واریزی به بیمه تامین اجتماعی صورت نگرفته است.
روز دوشنبه 19 شهریور، کارگران سد چم شیر گچساران بار دیگر مقابل محوطه محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران سد چم شیر گچساران به خاطر عدم پرداخت مطالبات و حقوق خود تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. یکی از کارگران معترض گفت: تا این لحظه کارگران پروژه سد چم شیر گچساران حدود ۱۰ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مساله باعث شده تا این افراد دچار مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق شوند.
روز دوشنبه ۱۹شهریور، کارگران شرکت تولی پرس در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات شان، بار دیگر در مقابل این شرکت در شهرستان الوند واقع در استان قزوین تجمع کردند. به گزارش اتحاد، کارگران کارخانه تولی پرس قزوین که نگران امنیت شغلی خود هستند، می گویند: قرارداد کاری همه کارگران تا پایان شهریور ماه به اتمام می رسد و این نگرانی وجود دارد که با اتمام قراردادها کارفرما نخواهد قرارداد آنها را تمدید کند.
روز دوشنبه ۱۹شهریور، مردم شهر آشار در مقابل درب ورودی فرمانداری شهر سوران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران خبر، این تجمع در حالی صورت گرفت که وزیر ارتباطات دولت روحانی جلسه داشت. قطعی مکرر خطوط ارتباطی و اینترنتی در شهر آشار روند صعودی به خود گرفته و نارضایتی شدید شهروندان را از خدمات شرکت مخابرات در این شهرستان در پی داشته است.
آشار، شهری است از توابع بخش آشار شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان در ایران.
کارکنان پیمانکاری پالایشگاه دوم میدان گاز پارس جنوبی و پیمانکاران شرکت ملی روز دوشنبه ۱۹ شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق عقب افتاده و نداشتن قرارداد در سال ۱۳۹۷ در محل کارشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش کانال تلگرام نیروهای پیمانکاری صنعت نفت، همچنین جمعی از پیمانکاران شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب چند روز گذشته در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و واگذاری ۲۷ مخزن نفتی به شرکتهای غیر بومی تجمع کردند و خواستار رسیدگی فوری و ویژه به این مشکلات شدند.
روز سه شنبه ۲۰ شهریور، کارگران قطار شهری شیراز و برق منطقه ای فارس در تجمعی اعتراض آمیز خواستار پرداخت مطالبات معوقه شش ماهه خود در پروژه ای که مربوط به سازمان قطار شهری شیراز و برق منطقهای فارس است، شدند. به گزارش تسنیم، در نامه کارکنان و پیمانکاران شرکت خاک و سنگ که خطاب به حراست سازمان قطار شهری شیراز نوشته شده آمده است: پیرو درخواستهای مکرر شفاهی و کتبی قبلی به مدیریت مبنی بر عدم پرداخت مطالبات حقوق پرسنل و پیمانکاری که بیش از شش ماه از آن می گذرد و با توجه به اینکه ایشان دو ماه است که کارگاه را تعطیل کرده است ما جمعی از پرسنل و پیمانکاران مشغول در پروژه تونل انتقال توان، درخواست پرداخت مطالبات معوق خود طبق بند 17 شرایط عمومی پیمان از آن مدیریت را داریم.
روز سه شنبه ۲۰ شهریور، به دنبال اوج گرفتن اختلافات اعضای شورای شهر بروجرد، تعدادی از شهروندان بروجردی در اقدامی اعتراضی درِب ساختمان شورای شهر بروجرد را جوش دادند. به گزارش مهر، مردم معترض با نصب بنر «به علت عدم کارایی شورای شهر درب شورا تخته شد» درِ آن را «تخته» کردند.
روز شنبه 24 شهريور، گارگران موقت پتروشیمی فجر در اعتراض به روند کند اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارکنان صنعت پتروشیمی مقابل ساختمان اداری این مجتمع در منطقه ویپه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، مدیر منابع انسانی شرکت پتروشیمی فجر در بین تجمع کنندگان حاضر شد و قول مساعد رفع این مشکل و اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل را در آینده نزدیک داد.
وی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در پتروشیمی فجر را منوط به اخذ تصمیم در شرکت هلدینگ خلیج فارس دانست که با این وجود طولانی بودن روند اداری و گستردگی مجموعه باعث می شود اجرای طرح با کندی پیش رود.
روز یکشنبه 25 شهریور، کارگران سازمان عمران شهرداری آبادان، در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شرکت عمران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند که به دلیل مشکلات مالی دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و این درحالی است که اگر این وضعیت بیشتر از این استمرار پیدا کند، آنها قادر به ثبت نام بچه های شان در مدرسه نخواهند بود.
کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت روز یکشنبه ۲۵ شهریور، برای چندمین بار با تجمع مقابل این واحد صنعتی خواستار روشن شدن وضعیت سهام خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت که همگی در حال حاضر بازنشسته شده اند، مدعی هستند از سهامی که از سال ۶۷ به کارگران واگذار شده؛ هیچ سودی به آنها پرداخت نشده است و سهامدار عمده در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام شفاف عمل نمی کند.
بامداد روز دوشنبه 19 شهریور، کارگران کارخانه پارس میلنگ تاکستان در اعتراض به اخراج ۴۰ نفر از همکاران شان در محوطه و مقابل کارخانه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارخانه حدود ۱۸۲ کارگر دارد که علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند، کارفرمای بخش خصوصی کارخانه به پرداخت مطالبات کارگران بی توجهی میکند. به گفته یکی از کارگران، افراد حاضر در این تجمع از کارگران شیفت بامداد کارخانه پارس میلنگ هستند که به حمایت از ۴۰ کارگر اخراجی خواستار بازگشت به کار همکاران شان شدند.
تجمع کارگران احراج شده پارس میلنگ در روز شنبه 24 شهریور برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت. کارگران تعدیلی کارخانه پارس میل لنگ در آستانه سال تحصیلی جدید با توجه به مخارج سنگین تحصیلی فرزندان دانش آموز و دانشجوی شان، خواستار آن شدند که همه طلب مزدی آنها پرداخت شود.
روز دوشنبه ۲۶شهریور، کارگران اخراجی پارس میللنگ تاکستان بار دیگر مقابل ساختمان این واحد تولیدی تجمع کردند.
کارگران طلبکار شهرداری آبادان از بامداد روز یکشنبه ۲۵ شهریور دست از کار کشیده و با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری مرکزی آبادان و قرار دادن یک دستگاه لودر مقابل راه وردی این ساختمان خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده خود با توجه به نزدیکی فصل مدارس شدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: این سازمان چهار ماه حقوق و مزایای آنان را پرداخت نکرده است و با شرایط سخت اقتصادی اداره زندگی برای آنان دشوار شده است.
روز سه شنبه ۲۰ شهریور، کارگران پیمانکار شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای چندمین روز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و واگذاری ۲۷ مخزن نفتی به شرکتهای غیر بومی تجمع کردند و خواستار رسیدگی فوری و ویژه به این مشکلات شدند. به گزارش ایسنا، یکی از پیمانکاران به نمایندگی از سایرین با اشاره به اعتراضات در خصوص عدم پرداخت مطالبات اظهار کرد: «شرایط اقتصادی کشور در چندساله اخیر با مشکلاتی مواجه بوده و در این زمینه مشکلات پرداختهای شرکت نفت به پیمانکاران از حدود ۱۰ سال گذشته تا کنون جدی شده است.».
روز سه شنبه 27 شهريور، کارگران پتروشیمی فارابی برای سومین روز متوالی در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، از خوردن وعده غذایی تهیه شده در کارخانه خودداری کردند. به گزارش ایلنا، این حرکت اعتراضی در ادامه اعتصاب یک هفته ای کارگران صورت گرفته است. کارگران معترض گفتند: از روز 6 شهریور اعتراض صنفی خود را آغاز کرده و از سه روز پیش به دلیل بی توجهی کارفرما به مطالبات صنفی مان در دومین اقدام اعتراضی، از خوردن غذای کارخانه خودداری کرده ایم اما مدیریت این واحد صنعتی در مقام کارفرما هیچ پاسخ روشنی به ما نداده است.
در کنار اعتصاب فارابیها، رسانه های محلی ماهشهر خبر از اعتصاب کارکنان پتروشیمیهای «فجر» و «تخت جمشید» نیز داده اند.
روز پنج شنبه ۲۹ شهریور، همزمان با روز عاشورا مردم شهر الوند واقع در استان قزوین در اعتراض به وضعیت نابسامان اقتصادی، بسته شدن کارخانه ها و بیکاری روز افزون و عدم حل معضلات و مشکلات مردم، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، برگزاری عزاداری روز عاشورا در شهر صنعتی الوند با حاشیه هایی همراه بود به گونه ای که مردم این شهر با در دست داشتن دستنوشته هایی به وضعیت اقتصادی و نابسامانیهای جامعه و تعطیلی کارخانه ها اعتراض کردند.
اخبار کوتاه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی
روز سه شنبه ۶ شهریور، کارکنان تعاونیهای سهام عدالت تهران در اعتراض به پرداخت نکردن حقوق و نداشتن امنیت شغلی مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
روز سه شنبه ۶ شهریور، به دنبال تصمیم کارگزاران برای برچیدن پایگاه اورژانس 115 مستقر در روستای پادروند Padarvand (از توابع شهرستان رومشکان واقع در استان لرستان)، اهالی این روستا جهت جلوگیری از این اقدام در مقابل فرمانداری در رومشکان تجمع کردند.
روز سهشنبه ۶ شهریور، رانندگان خط بی آر تی ۵ در تهران در اعتراض به کم شدن مزایا دست به اعتصاب زدند.
روز چهارشنبه 7 شهریور، کارگران پتروشیمی گچساران در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقهای معوقه شان چهارمین روز اعتصاب و اعتراض خودشان را ادامه دادند.
روز چهارشنبه ۷ شهریور، رانندگان خودروهای استیجاری شرکت ایران_ آروین برای سومین روز متوالی، در شهرک صنعتی بوکان دست به اعتصاب زدند.
روز چهارشنبه ۷ شهریور، کارگران شرکت کک سبز در شهرک صنعتی خرمشهر در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
روز دوشنبه 12 شهریور، تاکسی رانان پاوه به دلیل ارزانی کرایه ها و درآمد ناچیزشان که نمی تواند به نیازهای اولیه آنها پاسخ دهد اعتصاب کردند.
روز چهارشنبه 14 شهریور، كارگران فاز ٢٠-٢١ عسلويه در اعتراض بە عدم پرداخت ٧ ماه حقوق شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
روز چهارشنبه 14 شهریور، اهالی روستای دینه کوه در استان قزوین به منظور جلوگیری از ادامه عملیات راهسازی و در نتیجه کوه بُریهای متعدد در مسیر قزوین – الموت – تنکابن، با تجمع مانع اینکار شدند.
روز پنجشنبه 15 شهریور، کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز، برای سومین روز متوالی، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق سه ماه خود، اعتصاب کردند.
روز پنجشنبه 15 شهریور، بازاریان کرج خیابون بهشتی و دکتر همایون در اعتراض به وضعیت ارز و رکود کامل بازار، اعتصاب کردند.
روز یکشنبه ۱۸شهریور، کارکنان شرکت داروگر در تهران در اعتراض به بلاتکلیفی و تعطیلی کارخانه در محل این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
روز دوشنبه ۱9 شهريور، رانندگان تاکسی شهرستان آذرشهر، در اعتراض به پایین بودن کرایه، بالا بودن قیمت قطعات یدکی و عدم توانایی در تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
روز چهارشنبه ۲۱ شهریور، کارگران فاز ۱۳کنگان پارس جنوبی به خاطر ۴ماه حقوق معوقه و حق بیمه اعتصاب کردند
روز شنبه ۲۴شهریور، کشاورزان پیرانشهر در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات شان دست به اعتراض زده و از ورود کامیونهای حمل چغندر به کارخانه جلوگیری کردند.
روز شنبه ۲۴ شهریور، رانندگان مینی بوس در سمنان در اعتراض به اعمال محدودیت برای فعالیت مینی بوسهای با مدل پایین تر از سال۶۰ که منجر به بیکاری ۱۰۰راننده مینی بوس می شود مقابل ورودی استانداری این شهر تجمع کردند.
روز شنبه ۲۴ شهریور، كارگران شهردارى دارخوين در اعتراض به پرداخت نكردن حقوق و بيمه دست از كار كشيدند.
روز یکشنبه ۲۵شهریور، جوانان جویای کار شهرستان دشت آزادگان که دوره های تخصصی نفت را گذرانده اند در اعتراض به بیکاری و تبعیض در استخدام مقابل منزل مجلس نشین این شهرستان تجمع اعتراضی برگزارکردند.
عصر روز سه شنبه ۲۷ شهریور، جمعی از مردم شهر لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری، در خیابان عشایر این شهر در اعتراض به گرانی سرسا م آور تجمع اعتراضی بر گزار کردند.
حرکتهای اعتراضی غارت شدگان
شنبه ۳ شهریور: غارت شدگان موسسه نهال نشان البرز مقابل وزارت جهاد سازندگی رژیم در تهران تجمع کردند. در این تجمع جمعی از زنان در کف خیابان نشسته و عبور و مرور خودروها را مختل کردند.
سه شنبه ۶ شهریور: غارت شدگان مؤسسات کلاهبردار مالی در برابر بیدادسرای پولی و بانکی در خیابان فاطمی در تهران تجمع کردند. در همین روز غارت شدگان موسسه کاسپین رشت مقابل شعبه این موسسه تجمع کردند.
موسسه مالی و اعتباری کاسپین از تجمیع سه موسسه مالی و اعتباری «آرمان ایرانیان»، «فردوسی» و «فرشتگان» شکل گرفت.
آدینه ۹ شهريور: تجمع اعتراضی مجتمع تجاری آدینه رشت مقابل درب ورودی مصلی رشت در زمان برگزاری نماز جمعه با شعار «حتی اگه بمیرم، حقمو پس می گیرم»
دوشنبه ۱۲ شهریور: راهپیمایی و تجمع سپرده گذاران کاسپین مقابل مجلس، غارت شدگان شعار می دادند: دولت ورشکسته رو پول ما نشسته ستمگر حیا کن پول مارا رها کن. در همین روز غارت شدگان موسسه کاسپین رشت مقابل شعبه سرپرستی این موسسه تجمع کردند.
سه شنبه ۲۰ شهریور: خریداران زمین برای ساخت واحد مسکونی در شهرک نگین اصفهان –علی آباد کنگان اصفهان- مقابل ساختمان بیدادگستری تجمع کردند. این افراد خواستار تحویل زمینهایی که ۱۶ سال قبل خریدند، شدند.
علی آباد کنگان در شمال اصفهان و در کنار اتوبان اصفهان- تهران قرار دارد.
سه شنبه ۲۰ شهریور: تجمع غارت شدگان مؤسسه کاسپین درخیابان میر داماد جلوی بانک مرکزی تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان شعار می دادند؛ حتی اگر بمیرم پولم پس می گیرم
سه شنبه ۲۰ شهریور: دومین روز تجمع سپرده گذاران شعبه پامچال کاسپین در مشهد، تحت تدابیر امنیتی شدید با شعار «حسین حسین شعارشون، دزدیه افتخارشون».
سه شنبه ۲۰ شهریور: غارت شدگان پرونده زمینهای علی آباد کلنگان (شهرک نگین) در شمال شهر اصفهان در برابر بیدادگستری اصفهان تجمع کردند. این پرونده مروبط به زمینهایی در شمال اصفهان و در کنار اتوبان اصفهان- تهران است.
سه شنبه ۲۰ شهریور: تجمع غارت شدگان موسسه سپهر ایرانیان در مهاباد
چهارشنبه ۲۱ شهریور: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در پارس آباد مغان در مقابل ساختمان این موسسه
شنبه شب ۲۴ شهریور:غارت شدگان يك بانك خصوصی در تهران پارس مقابل دفاتر آن تجمع كردند و خيابانهای اين منطقه را بستند.
دوشنبه ۲۶ شهریور: تجمع غارت شدگان کاسپین و به دارآویختن سمبلیک ولی الله سیف مقابل بانك مركزي. تجمع کنندگان خیابان میر داماد را بستند. همزمان با تهران، سپرده گذاران مجاز کاسپین رشت با شعار پولهای ما گمشده زیر عبا جمع شده، تجمع کردند.
منبع: نبرد خلق شماره 403، یکشنبه اول مهر 1397 ـ 23 سپتامبر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر