در ماده هفتم برنامه ۱۰ مادهای مریم رجوی برای ایران آزاد فردا همزمان به موضوع احترام به حقوقبشر و منع تبعیض از ملیتها پرداخته شده است. در این ماده چنین میخوانیم:
«ايران فردا كشور احترام به حقوق بشر است. ما متعهد به «بيانيه جهانی حقوق بشر» و ميثاقها و كنوانسيونهای بينالمللی از جمله: «ميثاق بينالمللی حقوق مدنی و سياسی»، «كنوانسيون عليه شكنجه» و «كنوانسيون حذف كليه اشكال تبعيض عليه زنان» میباشيم.
ايران فردا، كشورِ برابری همه مليتهاست. ما بر خودمختاری كردستان ايران كه طرح آن را شورای ملی مقاومت تصويب كرده، تأكيد داريم. زبان و فرهنگ هموطنان ما از هر مليتی كه هستند، در زمره سرمايههای انسانی تمام مردم اين كشور است كه بايد در ايران فردا ترويج شود و گسترش پيدا كند».
حقوقبشر و منع تبعیض ـ اعلامیهٔ جهانی حقوقبشر
اعلامیهٔ جهانی حقوقبشر یک میثاق بینالمللی است که بعد از جنگ جهانی دوم و در واقع ۳سال پس از تأسیس سازمان مللمتحد، در ۱۰دسامبر ۱۹۴۸ در پاریس به تصویب رسید. این اعلامیه ـ که به حقوق بنیادی انسان میپردازد ـ از روی پیشنویس رنه کسن نوشته شده، پیشنویس کسن در ادامهٔ پیشنویس جان پیترز هامفری تهیه شده بود. اعلامیه شامل یک مقدمه و ۳۰ماده میباشد و از زمان تصویب تاکنون از اعتبار حقوق بینالمللی برخوردار است و بسیاری از کشورها آن را در قانون اساسی خود گنجاندهاند.
حقوقبشر و منع تبعیض ـ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی
میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی یکی از عهدنامههای سازمان مللمتحد بر پایه اعلامیه جهانی حقوقبشر است. این میثاق در ۱۶دسامبر ۱۹۶۶ به تصویب رسید و در ۲۳مارس ۱۹۷۶ لازمالاجرا گردید. میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی دارای یک مقدمه و ۵۳ماده است.
حقوقبشر و منع تبعیض ـ کنوانسیون منع شکنجه
کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها و مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز در ۱۰دسامبر۱۹۸۴ در سازمان ملل به تصویب رسید و دارای یک مقدمه و ۳۳ماده میباشد و در آن هر نوع شکنجه و رفتار تحقیرآمیز علیه آحاد انسانی منع شده است.
حقوقبشر و منع تبعیض ـ کنوانسیون حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
این کنوانسیون در یک مقدمه و ۳۰ماده در ۱۸دسامبر ۱۹۷۹ به تصویب سازمان ملل رسید و دربرگیرنده حقوق و آزادیهای بنیادین زنان میباشد.
رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت، در ماده هفتم برنامه ۱۰ مادهای خود، پایبندی مقاومت ایران را به تمامی این کنوانسیونها اعلام میدارد. کنوانسیونهای گفته شده و سایر کنوانسیونهای سازمان ملل ریشه در اعلامیهٔ جهانی حقوقبشر دارند و دربرگیرنده ارزشها و آرزوهایی هستند که مقاومت ایران از دیرباز برای تحقق آنان در ایران به کارزاری همهجانبه دستزده و بهای آن را به تمام و کمال پرداخته است.
حقوقبشر و منع تبعیض ـ دیکتاتوری آخوندی رکوردار نقض فاحش حقوقبشر
برای پی بردن به اهمیت این ماده هفتم در بین سایر مواد برنامه ۱۰ مادهای مریم رجوی، لازم است بدانیم که دیکتاتوری آخوندی، در زمینه نقض حقوقبشر، دست دیکتاتوریهای سلف خود را از پشت بسته است. ۶۴بار محکومیت در شورای حقوقبشر و مجمع عمومی مللمتحد، ابهامی باقی نگذاشته است که این رژیم قرونوسطایی در نقض حقوقبشر به هیچیک از استانداردهای جهان امروزین پایبند نیست.
«شکنجه یا سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی یا اهانتآمیز»، «استفاده گسترده و سیستماتیک از بازداشت خودسرانه، از جمله استفاده از شیوههایی برای هدف قرار دادن افراد دوتابعیتی و شهروندان خارجی»، «شرایط بد زندانها»، «محرومیت دسترسی به درمان پزشکی مکفی»، «اعمال محدودیتهای گسترده و جدی علیه حق آزادی بیان، عقیده، اجتماع و تجمع صلحآمیز با استفاده از فضای مجازی یا برونخطی» و «اذیت و آزار و تهدید و ارعاب شکنجه مخالفان سیاسی، مدافعان حقوقبشر و فعالان حقوق زنان و اقلیتها، رهبران کارگری، فعالان حقوق دانشجویان، فیلمسازان، روزنامهنگاران و بلاگرها، مدیران صفحات رسانههای اجتماعی، کارکنان رسانهها، رهبران مذهبی، هنرمندان، وکلا و افراد متعلق به اقلیتهای مذهبی شناختهشده و شناختهنشده و خانوادههای آنها» و «محکومیتهای سخت ناروا، شامل مجازات مرگ و تبعید داخلی طولانیمدت»، «انتقامگیری علیه افراد بهخاطر همکاری آنها با مکانیسمهای حقوقبشری سازمان ملل» و «تبعیض و نقض حقوقبشر زنان و دختران» و «اقلیتهای مذهبی، قومی، زبانی و سایر اقلیتها» از دیگر مواردی است که شصتوچهارمین قطعنامه مجمع عمومی مللمتحد خواستار توقف و پایان بخشیدن به آنها توسط رژیم ایران شده است.
حقوقبشر و منع تبعیض ـ وضعیت اقلیتهای مذهبی در دیکتاتوری آخوندی
رژیم آخوندی، از ابتدای روی کار آمدن در ایران، تبعیض و فشار و تحقیر نهادینهیی را علیه پیروان همه عقاید و مذاهب و ادیان، از مسیحی و کلیمی و زرتشتی و بهایی تا دراویش و اهل حق آغاز کرد. در حالیکه در یک نظام دموکراتیک، همه ایرانیان فارغ از هر عقیده و مذهب و قومیت، باید با هم برابر و از همه حقوق و آزادیهای دموکراتیک برخوردار باشند.
آنچه رژیم آخوندی طی نزدیک به ۴دهه در حق ملیتهای ایرانی اعمال کرده بیانگر بعد دیگری از ماهیت ضدبشری رژیم ولایت فقیه است؛ رژیمی که نه تنها وجود ادیان غیر از اسلام را برنمیتابد بلکه حتی عقاید و گرایشات اسلامی مثل اهل تسنن را نیز تحمل نمیکند. این رژیم از آنجا که همه را عامل خطری علیه ماهیت سرکوبگر و انحصارطلب خودش میداند، حتی اجازهٔ ساختن یک مسجد به هزاران هموطن اهل سنت در تهران را نداد.
حقوق بشر و منع تبعیض ـ دیدگاه مریم رجوی در مورد حقوق ملیتها
مادهٔ هفتم همچنین حقوق ملیتهای تحتستم ایرانی را بهروشنی بیان میدارد:
«ایران فردا، کشور برابری همه ملیتهاست. ما بر خودمختاری کردستان ایران که طرح آن را شورای ملی مقاومت تصویب کرده، تأکید داریم. زبان و فرهنگ هموطنان ما از هر ملیتی که هستند، در زمره سرمایههای انسانی تمام مردم این کشور است که باید در ایران فردا ترویج شود و گسترش پیدا کند».
مریم رجوی در چند سخنرانی خود نشان داده است که طرح مقاومت ایران در زمینه رفع تبعیض از تنوعات قومی و مذهبی میهنمان یک التزام صرف نیست، بل ریشه در اعتقادی عمیق به ایران آزاد و دموکراتیک و شخصیت چندفرهنگی و چندزبانی آن دارد.
«ما خواهان رفع ستم مضاعف از همه تنوعات ملی وطنمان در چارچوب یکپارچگی تجزیهناپذیر ایران هستیم».(سخنرانی در گردهمایی ایرانیان، بورژه پاریس -۱۲تیر ۱۳۸۵)
«ما میگوییم وجود ملیتهای ستمزده، نیروی بزرگ و مؤثری برای سرنگونی رژیم و کسب آزادی است، پس باید شخصیت چندفرهنگی و چندزبانی ایران را غنیمت شمرد.
هموطنان ما که از ملیتها و فرهنگها و زبانهای گوناگون برخوردارند، باید بتوانند بهطور برابر در تصمیمهای ملی مشارکت کنند، باید بتوانند هویت فرهنگی و دینی و زبانی خود را حفظ کنند و باید بتوانند به زبان مادری خود سخن بگویند، کار و تحصیل کنند و آن را اشاعه دهند».(پیام بهمناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۴ـ۱۳۹۵)
«ایران ما ـ با آزادی و حاکمیت مردم ـ چه گلستان زیبایی است؛ بلوچها، کردها، عربها، لرها، بختیاریها، ترکمنها، آذریها و سایر ملیتها و پیروان مذاهب گوناگون، گلهای رنگارنگ گلستان ایرانند. و روزی که ایران گلستان آزادی و عدالت شود بهیقین فراخواهد رسید».(پیام نوروز ۱۳۹۵)
«ما خواهان برابری پیروان همه ادیان هستیم. این برای ما دردآور است که خواهران و برادران اهل سنت ما نمیتوانند مساجد خودشان را در ایران داشته باشند یا علمای اهل سنت تحت فشار و سرکوب مضاعف هستند. این ضد تعالیم اسلام است.
ما خواهان برابری کامل برای همه آحاد ملت ایران اعم از عرب و فارس و کرد و بلوچ هستیم. این چیزی است که منافع ایران را محقق میکند. این جزو برنامههای مقاومت است».(مصاحبه با روزنامه الاهرام بینالمللی تاریخ ۲۵اکتبر ۲۰۱۱ - ۴آبان ۱۳۹۰)
بهپیش بهسوی ایرانی آزاد، آباد و دموکراتیک، با جغرافیای رنگارنگ و تنوعات قومی، زبانی و مذهبی آن که تجسم بهار حقیقی این خلق و میهن است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر