سه‌شنبه، بهمن ۰۳، ۱۳۹۶

زلزله‌زدگان پس از ۶۰روز در نقطه اول

زلزله‌ای مهیب در آبان ماه به‌وقوع پیوست و بسیاری منازل ویران گردید، خانواده‌های بسیاری بی‌سرپرست شدند و کاشانه خود را از دست دادند. مقامات حکومتی خود بار گرانتری بر دوش مردم بودند تا جایی که از اعلام آمار واقعی کشته شدگان خودداری می‌کردند و نه تنها کمکی نمی‌کردند بلکه در برخی مناطق راه را برای هموطنانی که به قصد کمک آمده بودند میبستند و سپاه پاسداران به سان راهزنان، خودرو هموطنان با غیرت را متوقف مینمود و کمکهای آنها را برای خود مصادره و مقداری را هم با آرم و نشان خود تقسیم می‌کرد.
حال بیش از 60و اندی روز از آن واقعه هولناک، وضعیت زلزله‌زدگان هم‌چنان وخیم است و در نیازهای اولیه درجا می‌زنند.
فصل زمستان است و بسیاری از هموطنان زلزله‌زده در چادر زندگی می‌کنند.
خبرگزاری حکومتی ایلنا در تاریخ 21دی96 به نقل از هوشنگ بازوند، استاندار رژیم در کرمانشاه نوشت: 'تقریبا حدود ۲۰هزار و ۳۶۰واحد صددرصد تخریب شده‌اند که برای اسکان نیاز به کانکس دارند و ۵۸هزار واحد تعمیراتی داریم که به همه این‌ها نمی‌توانیم کانکس بدهیم بلکه فقط به واحد‌هایی که به‌صورت صددرصد تخریب شده‌اند کانکس می‌دهیم.'
از سوی دیگر صدها میلیارد تومان پول نقدی که توسط مردم برای هموطنان زلزله‌زده جمع شده بود و قرار بود برای تک‌تک خانوارها کانکس تهیه شود، به کجا رفته و در چه راهی مصرف شده است؟
علاوه بر کمبود سرپناه، دومین مشکل مشکلات بهداشتی است.
بر پایه گزارش هیأت اعزامی کمیسیون امنیت ملی مجلس رژیم که در وحشت از اوجگیری اعتراضات مردم به آن منطقه رفته بودند، «مردم زلزله‌زده هم‌چنان از کمبود کانکس‌های حمام و سرویس بهداشتی رنج می‌برند».
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا:27دیماه 96:
محمد جواد جمالی، عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون امنیت ملی، روز چهارشنبه (۲۷دی) پس از بازدید از مناطق زلزله‌زده سرپل ‌ذهاب، اِزْگِله و ثلاث باباجانی گفت: مسئولان «کمترین کنترلی» بر شماری از کانکس‌هایی از سوی مردم به زلزله‌زدگان «اهدا» شده، نداشتند و «هنوز تعدادی از مردم به کانکس برای اسکان و تأمین نیازهایشان احتیاج دارند.
به گزارش پایگاه خبری حکومتی روز نو 5دیماه معاون وزیر بهداشت رژیم هم از فقدان سرویس بهداشتی برای زلزله‌زدگان کرمانشاه خبر داده بود.
علیرضا رئیسی گفته بود که «مردم کرمانشاه هنوز سرویس بهداشتی ندارند و این موضوعی بسیار مهم است. باید پرسید که چه کسی متولی حل این مشکلات است؟»
دو روز پس از آن نیز رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه نسبت به احتمال «همه‌گیر شدن» بیماریهای پوستی و عفونی در مناطق زلزله‌زده این استان ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم از کرمانشاه، در 24دی پاسدار پرویز فتاح رئیس کمیته امداد رژیم در نشست با نماینده خامنه‌ای در استان کرمانشاه گفت: دولت هنوز به هیچ‌یک از زلزله‌زدگان کمک بلاعوضی را که وعده داده بود نداده است.
خبرگزاری حکومتی مهر نیز در تاریخ 20دیماه96 به‌نقل از یکی از نمایندگان مجلس ارتجاع به‌نام فرهاد تجری نوشت:' در حوزه وزارت علوم متأسفانه کمبودهای بسیاری وجود دارد'، ' تعلل در اعلام آمار دام و احشام تلف شده و عدم پرداخت خسارات به مردم از مشکلات زلزله‌زدگان روستایی در حوزه جهاد کشاورزی است '، هم‌چنین واحدهای صنعتی و صنفی 'خسارات بسیاری را نیز متحمل شده‌اند در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.'
موارد ذکر شده فقط بخشی از مشکلات مهم هموطنان زلزله‌زده بود، هموطنانی که همه چیز خود را از دست داده‌اند و پولشان توسط چپاولگران حاکم غارت می‌شود، آیا چنین حکومتی که نه تنها قادر به رفع نیازهای مردم نیست بلکه آنان را سرکوب می‌کند شایسته ادامه بقاست؟.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر