چهارشنبه، بهمن ۰۴، ۱۳۹۶

با یک عکس از فروریختن پلاسکو: پلاسکو نمادی از سست بنیادی ساختارها در نظام آخوندی

ظرف چند ساعت قدیمی‌ترین ساختمان بلندمرتبه تهران به‌دنبال یک آتش‌سوزی ۳و نیم ساعته فرو ریخت. ۱۵آتش‌نشان و ۶شهروند جان باختند و نزدیک به ۳۰۰نفر نیز مجروح و مصدوم شدند. ساختمان پلاسکو طی ۵۴سال گذشته مرکز تولید انواع پوشاک و محل کار چند هزار کارگر و تولیدکننده و فروشنده بود. ساختمانی که پس از انقلاب توسط بنیاد غارتگر مستضعفان مصادره شده بود. این بنیاد طی این سالیان تنها کارش اخاذی از کسبه و فروش و اجاره هر مترمربع بین ۴ تا ۱۰میلیون تومان بوده و در حالی که هزاران میلیارد تومان پول به جیب زده، نه تنها هیچ اقدامی برای مقاوم سازی و بالابردن ضریب ایمنی این ساختمان که جزو بافت فرسوده محسوب می‌شد نکرد، بلکه دریغ از حتی یک بازرسی ساده و تأمین حداقلهای آتش‌نشانی برای این میزان جان و سرمایه مردم. جریان آتش‌سوزی پلاسکو یکبار دیگر نشان داد که رژیم آخوندی در مرکز تهران هم فاقد یک مدیریت حداقلی در شرایط اضطراری است و از مهار یک آتش‌سوزی عاجز است و توان مقابله با آن را ندارد، چه رسد به زلزله یا حوادثی که دامنه تلفات و خسارات آن گسترده باشد. به‌خصوص که به اعتراف کارگزاران رژیم تنها در تهران 7300ساختمان مشابه در وضعیت پرخطر قرار دارند:
شبکه‌ی خبر تلویزیون رژیم: 21دی 96:
آمار ساختمونهای ناایمن تهران چقدره؟
در دو سطح پر خطر و میان خطر برداشتی که تا الآن انجام شده حدود 7300ساختمان داریم. و حدود پنج هزار ساختمان دولتی و عمومی داریم که آنها هم همین شرایط را دارند.
خبرگزاری حکومتی مهر 1بهمن 96 نوشت: «عضو هیأت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با هشدار نسبت به ساختمانهای تجاری فرسوده در تهران گفت: ۴۰درصد ساختمانهای تجاری و تولیدی خیابان جمهوری وضعیت مشابه پلاسکو دارند».
شبکه 5تلویزیون رژیم تهران ـ 20: 20دیماه 96:
مجری: «ما چند مرکز خرید قدیمی داریم چندین و چند ساله که چند دهه ست از عمرش می‌گذره و اینها شرایط ساختمانیش و فونداسیونش حالا به هر شکل سازمان آتش‌نشانی رفته دیده گفته اخطارش رو داده چندین و چند بار مثل پاساژ آلومینیوم. مثل پاساژ اروپا مثل پاساژ اسلامی اینها مراکز خرید و فروش قدیمی هستتند که میانگین روزی دو سه هزار نفر توش دارن تردد میکنن.»
اما پس از فروپاشی ساختمان پلاسکو یکی دیگر از بی‌کفایتیهای رژیم آخوندی نیز برملا شد. آنهم وضعیت صدمه دیدگان و آسیب رسیدگان بود که بعضاً حتی زندگی نیمه مرفهی داشتند، به دره فقر پرتاب شدند. بخشی از کسبه را پس از دهها بار تجمع اعتراضی و دوندگی، از یکی از شلوغترین بازارهای پوشاک ایران به یکی از پاساژهای پرت افتاده بردند که بهتر است بقیه ماجرا را از زبان خودشان بشنویم:
شبکه 5تلویزیون رژیم تهران ـ 20: 20دیماه 96:
یک فروشنده: فعلاً که هیچ کاری نکردن. 9ماهه یه دونه میخ نزدن
یک صاحب فروشگاه دیگر: آقا هشت ماه 9ماه گذشته این بندگان خدا 4نفر رو ببینند که جلو پلاسکو دارن راه میدن. اصلاً ساختن رو ولش کن
یک هموطن دیگر: واقعاً بیان رسیدگی کنن. درد کسبه رو ببینن که چی به چیه.
به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر در 8آذر 96 یک عضو شورای قلابی شهر تهران اعتراف کرد که: «رئیس بنیاد مستضعفان قول داده ظرف ۲.۵سال آینده ساختمان جدید پلاسکو را احداث کند... ... که متأسفانه پس از گذشت ماهها هنوز به سرانجام نرسیده است.»
اما برای 600تن از صاحبان شرکتها و تولیدیهایی که در پلاسکو کار می‌کردند و موقتاً قرار شد در مجتمع نور به آنها فروشگاهی داده شود ببینیم چه کار کرده‌اند:
شبکه 5تلویزیون رژیم تهران ـ 20: 20دیماه 96:
«یک فروشنده: واقعاً بیان اینجا ببینند مردم چه مشکلاتی دارند.
همه شون آبرومند بودن حالا به نون شب محتاجند! تا دیروز واجب‌الحج بودن امروز واجب‌الزکات شدند. شوخی نیستش. ... ..
شما از کسبه‌ی پلاسکو بودین؟
بله
چند سال
پنجاه سال
حدودا سی و سه سال
تقریبا 16سال
... . یک هموطن: نسبت به پلاسکو سفره ما صبح تا شب میایم اینجا می‌نشینیم
بله اونروز همه بودن ولی الآن هیچکس نیست... ... .. الآن از اون ششصدتا فکر کنم صد نفری اینجا هستند. ... .
یک هموطن دیگر: مشکلاتی که برامون پیش آمده. تمام این کارگرا یا پیک موتوری زدن یا دستفروشی یا کارای دیگری که اصلاً گفتنش جالب نیست
یک هموطن دیگر: همه ناراضی بودن
از ۰۷.۰۰: عمده‌ی همکارای ما سرمایه هاشونو از دست دادن. شما برای کار نیاز به سرمایه‌داری
... پلاسکو فرو ریخت و زندگی هزاران نفر نیز همزمان فروریخت. پلاسکو در عین‌حال تصویری از نظام آخوندی نشان داد که از آنجا که تنها به فکر چپاول مردم است، چنان زیرساختها به نقاط سست و غیرقابل اطمینان رسیده‌اند که هرلحظه 
می‌توانند با کمترین سانحه به نقطه فروریختن برسند و خسارات جبران‌ناپذیر به بار بیاورند.
اعتراض کسبه به بی عملی رژیم سالگرد فاجعه آتش سوزی ساختمان پلاسکو from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر