جمعه، دی ۲۴، ۱۳۹۵

مواضع تیلرسون؛ آب در لانه مورچگان ولایت

واکنش سریع و هراس‌آلود رسانه‌های رژیم در مورد سخنان وزیر خارجه پیشنهادی ترامپ، در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا، که شمایی از سیاستهای آینده خود را ارائه داد، چون آبی در لانه مورچگان، همه رسانه‌های حکومتی و رادیو تلویزیون را وحشت‌زده و هراسان کرده و ناگزیر از واکنش نموده است. تلویزیون رژیم در خلاصه خبری که از این جلسه استماع ۹.۵ساعته پخش کرد، به‌وضوح نشان داد که چه محورها و نکاتی از سخنان تیلرسون بیشتر موجب وحشت آخوندهای حاکم شده است:
گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت‌خارجه آمریکا گفت: «توافق هسته‌یی با ایران باید به‌صورت کامل بازبینی شود. رکس تیلرسون در جلسه کمیته روابط خارجی سنا مدعی شد ایران و کره شمالی تهدید برای جهان هستند، تیلرسون احتمال کاهش تحریمها در مورد ایران را رد کرد». (1)
این اظهارات، حاوی 3نکته و 3شلیک مرگبار به نظام ولایت است:
شناسایی رژیم ایران به‌عنوان مهمترین تهدید برای جهان، در کنار کره شمالی.
ضرورت بازنگری برجام
و تشدید تحریمها
تفصیل اظهارات تیلرسون، که رسانه‌های دیگر رژیم به آنها اشاره کرده‌اند؛ وحشت رژیم را عمیق‌تر می‌کند؛ از جمله در اظهارات او، قید شده بازنگری برجام با این سمت و سو انجام می‌گیرد که رژیم ایران حق غنی‌سازی یا نگهداری مواد غنی شده را ندارد.
اگر چه روشن است که اظهارات تیلرسون نه نظرات شخص او، بلکه بازتاب مواضع دولت آینده آمریکاست، اما خود او در این مورد نیز تصریح نموده است که: «اگر تأیید شوم در زمینه توافق اخیر برای محدود کردن توانایی ایران در پیشبرد یا پیشرفت در ساخت سلاح هسته‌یی پیشنهادهایی دارم که با موضع رئیس‌جمهور منتخب همخوانی دارد و آن بازنگری کامل این توافق و همچنین توافقهای جانبی است» (2)
آنچه بیش از پیش به هراس و اضطراب سردمداران رژیم دامن می‌زند، تازه پس از آن است که رژیم با فرستادن هیأتی از مذاکره‌کنندگان خود (عراقچی و تخت‌روانچی) به وین، در پوشش اعتراض به بدعهدی آمریکا در واقع تعهدات و محدودیتهای بیشتری را برای نشان‌دادن مراتب کرنش و خاکساری خود به‌عمل آورده و «خودخواسته» میزان مجاز نگهداری اورانیوم غنی شده با غنای ۳.۶۷درصد را از 300کیلوگرم به 200کیلوگرم کاهش داده است.
به نظر می‌رسد توان هسته‌یی رژیم، از نظر دولت آینده آمریکا، دیگر یک خطر فوری و بالفعل محسوب نمی‌شود، بلکه به وجوه دیگری از تهدید ناشی از این رژیم چشم دوخته و درصدد خنثی کردن آن است. در همین رابطه تیلرسون گفت: «تمرکز بیش از حد بر مسأله هسته‌یی، موجب می‌شود تا از تهدید فوری‌تر از جانب رژیم ایران، یعنی حمایت این کشور از تروریسم، از جمله از حماس و حزب‌الله غافل شویم». (3)
این سخن البته به‌معنی آن نیست که دولت و هیأت حاکمه آمریکا، نهاد اصلی تروریسم در خلافت ولایت‌فقیه را نمی‌شناسند یا از آن غافل هستند؛ همزمان با اظهارات و اعلام مواضع تیلرسون، «دو سناتور جمهوریخواه، تد کروز و جیم اینهاف روز چهارشنبه یک طرح جدید ارائه کردند که بر اساس آن خواستار شدند که وزارت‌خارجه آمریکا سپاه پاسداران (رژیم) ایران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی بشناسد». (4)
اما یک عبارت و یک موضعگیری مهمتر و ریشه‌یی‌تر دیگر در اظهارات تیلرسون بود که قاعدتاً بایستی بیش از سایر محورها موجب وحشت آخوندها و پاسدارانشان شده باشد؛ آنجا که او «اسلام بنیادگرا» را «روایتی نفرت‌انگیز، مرگبار و نامشروع از دین اسلام» خواند و تأکید کرد: «اگر من به این مقام انتخاب شوم، اطمینان می‌دهم که وزارت امور خارجه سهم خود را در حمایت از مسلمانان سراسر جهان که اسلام رادیکال را در همه اشکال آن رد می‌کنند، ایفا خواهد کرد». (5)
تلویزیون حکومتی در اشاره به اظهارات تیلرسون، این قسمت را نشنیده گرفت، اما مصداق «اسلام بنیادگرا» به‌خصوص با قید «در همه اشکال» آن، واضحتر از آن است که رژیم بتواند خود را از تیررس آن دور نگه‌دارد. به‌خصوص حضور حامیان مقاومت ایران، با پوشش و علائم شناخته شده خود، به این بخش از اظهارات وزیر خارجه ترامپ معنای مشخص و روشنی می‌داد. سایت حکومتی جام نیوز (23دی) با درج تصویری به حضور این ایرانیان شریف در جلسه استماع اشاره و می‌نویسد: «در میان حاضران در این نشست، گروهی از مجاهدین و ضدانقلاب در جلسه بررسی اعتبارنامه رکس تیلرسون حضور داشتند که پشت پیراهن‌شان هشتگ #FreeIran درج شده بود».
تا پیش از این، رسانه‌های رژیم به خود وعده می‌دادند که اگر ترامپ زمام امور را به دست بگیرد، با رژیم بشار اسد و حامیان آن، روش مدارا را در پیش خواهد گرفت، اما تیلرسون در این زمینه نیز به توهمات رژیم پایان داد و گفت: «ما در سوریه دو اولویت داریم؛ یکی این‌که بشار اسد باید برود و دوم این‌که بایستی داعش را شکست داد». (6)
یعنی آن که برای وزیر خارجه پیشنهادی ترامپ، سرنگونی اسد نسبت به شکست داعش، اولویت نخست است.
اکنون سؤال اصلی و نهایی این است که رژیم آخوندی در قبال این چشم‌انداز هراس‌انگیز چه خواهد کرد؟ آیا راه گردن‌کشی را در پیش خواهد گرفت؟ در این صورت نتیجه آن هم‌چنان که خود او تصریح کرد، چیزی جز «له شدن زیر فشارها» نیست و اگر راه کرنش و تسلیم را در پیش بگیرد (که فلشها و نشانه‌ها، بیشتر این مسیر را نشان می‌دهند) باز هم‌چنان که خود او قبلاً تصریح کرده: «این تنزل پایانی ندارد، همان‌گونه که اکنون بعد از موضوع هسته‌ای، موضوع موشکی را پیش کشیده‌اند، بعد از موشک، نوبت به حقوق‌بشر می‌رسد، بعد از حقوق‌بشر، موضوع شورای نگهبان، سپس موضوع ولایت‌فقیه… در نهایت قانون اساسی و حاکمیت اسلام مطرح خواهد شد». (7) و این، یعنی پایان حاکمیت ولایت‌فقیه.
پانویس: ــــــــــــــــــــــــــ
1 ـ تلویزیون رژیم ـ23دی 95
2 ـ (خبرگزاری صدا و سیمای رژیم ـ 23دی)
3 ـ خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) -23دی
4 ـ سایت حکومتی جام نیوز- 23دی
5 ـ سایت حکومتی انتخاب-22 دی
6 ـ منبع بالا
7 ـ سخنرانی خامنه‌ای 25خرداد ۹۵

https://www.mojahedin.org/news/191854/
تحولات ایران « دلیل نگرانی رژیم از اظهارات وزیر خارجه پیشنهادی آمریکا from Simay Azadi on Vimeo.
واکنش هراسان دیکتاتوری آخوندی نسبت به اظهارات تیلرسون from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر