اقدامات سرکوبگرانه و سانسور پس از قیام سراسری و ابراز نگرانی درباره سرنوشت زندانیان قیام
آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان مللمتحد در جدیدترین گزارش خود به شورای حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها مینویسد:
در 29دسامبر 2017 تظاهراتی بهخاطر افت معیارهای زندگی و بیکاری گسترده و گرانی قیمت غذا در شهر مشهد شروع شد. بهدنبال آن در روز بعد تظاهرات در چندین شهر بزرگ گسترش یافت. اینها بهعنوان بزرگترین تظاهراتها از سال 2009به بعد گزارش شده است.
در گزارشات متعددی گفته شد که دولت دسترسی به اینترنت را در شبکه تلفنهای همراه از جمله در سرویسهای خدمات رسانی شبکههای اجتماعی مسدود کرد و در برخی از مناطق دسترسی به اینترنت را کلاً قطع کرد.
کانالهای خبری رسمی تأیید کردند دست کم 22نفر از جمله کودکان در درگیریهای ۵روز اول تظاهرات ها کشته شدند.
در این گزارش دبیرکل سازمان مللمتحد نسبت به سرنوشت افرادی که در جریان قیام مردم ایران دستگیر شدند، ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی، از جمله مدافعان حقوق بشر شده است.
گزارش همچنین به اقدامات سرکوبگرانه رژیم برای سانسور اینترنت و شبکههای اجتماعی و علیه رسانههای خبری اشاره کرده و نسبت به رفتار ضدانسانی حکومت آخوندی در زندانها و مشخصاً بکارگیری شکنجه و دیگر رفتار ظالمانه و ضدانسانی یا رفتار یا مجازات تحقیرآمیز، گرفتن اعتراف اجباری زیر شکنجه، شرایط غیرانسانی و تحقیرآمیز زندانیان در بازداشت، تهدید و ارعاب و توهین و حبس های انفرادی طولانیمدت در زندانهای رژیم ابراز نگرانی کرده است.
دبیرکل مللمتحد محرومیت از دسترسی به مراقبتهای بهداشتی مناسب برای زندانیان را معادل شکنجه دانسته و میافزاید:
24- دبیرکل یادآور میشود که محرومیت از مراقبتهای بهداشتی بهعنوان نوعی از مجازات و تهدید و ارعاب و یا بهدست آوردن اعتراف اجباری، معادل شکنجه است.
در این گزارش دبیرکل مللمتحد یکبار دیگر ضمن ابراز نگرانی نسبت به اعدامهای گسترده، بهویژه اعدام نوجوانان توسط رژیم، خواستار پایان دادن به مجازات اعدام و ممنوعیت اعدام نوجوانان شده است.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل با اشاره به 482اعدام در سال 2017 توسط رژیم تأکید شده که کاربرد اعدام توسط رژیم به میزان بالایی ادامه یافته و این امر بهویژه اعدام نوجوانان مایه نگرانی عمیق برای سازمان ملل است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر