یکشنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۶

کنگره آمریکا: فراخوان نمایندگان هر دو حزب به مقابله با دخالتهای منطقه‌یی و تروریسم رژیم آخوند

طی یک جلسه استماع در زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان آمریکا به‌ریاست ایلیانا رزلهتینن، نمایندگان کنگره از هر دو حزب و هم‌چنین کارشناسان ارشد، بر لزوم مقابله با دخالتهای و تروریسم رژیم آخوندی و برخورد با شکافها و نواقص برجام، از جمله بازرسی از تأسیسات نظامی رژیم تأکید کردند. در شروع این جلسه که تحت عنوان تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا درباره (رژیم) ایران گام‌های بعدی برگزار شده بود، ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در کنگره در سخنان خود، گفت
«حتی اگر (رژیم) ایران از برجام تبعیت کرده باشد که می‌دانیم چنین نبوده است، (این رژیم) تدابیر قطعنامه 2231شورای امنیت را در رابطه با موشکهای بالیستیک، زیر پا گذشته است... ما باید به تمامیت تهدید در شرایط فعلی نگاه کنیم... و از ابزارهای در دسترسماًن استفاده کنیم».وی ضمن حمایت از اعلام عدم تأیید توافق اتمی از سوی دونالد ترامپ، نواقص برجام را برشمرد و با انتقاد از معاملات کشورهای اروپایی با رژیم آخوندی، گفت:
«اکنون که رئیس‌جمهور (آمریکا توافق اتمی) را تأیید نکرده است، فرصتی است تا با متحدانمان بنشینیم و ببینیم چطور باید آنها را با خودمان همراه کنیم تا (بتوانیم از رژیم) ایران به‌خاطر فعالیت‌های شرورانه‌اش حسابرسی کنیم. این هم‌چنین به ما امکان می‌دهد که کار را سخت‌تر کنیم... تا تضمین شود که (رژیم) ایران هیچ‌گاه تبدیل به یک حکومت دارای تسلیحات اتمی نشود».
پس از آن تد دویچ رئیس دموکراتها در زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا نمونه‌هایی را از کارنامه تروریستی رژیم آخوندی و عواملش در منطقه ذکر کرد، و گفت:
«این رژیمی است که... حزب‌الله و سپاه پاسداران را به کمک (بشار اسد) فرستاد. نیم میلیون سوری کشته و میلیونها سوری مجبور به فرار از خانه‌ها و کشورشان شده‌اند. این رژیمی است که در کشورهای سراسر منطقه آشوب به‌پا می‌کند... و این رژیمی است که در سال 2009 وقتی مردم ایران به خیابانها آمدند بی‌رحمانه (اعتراضات را) سرکوب کرد؛ از جمله کلیپ معروف دانشجوی ایرانی ندا آقا سلطان (را به یاد داریم)... که در خیابان کشته شد... ما باید حمایت متحدانمان را به‌دست بیاوریم تا با فعالیت‌های (رژیم) ایران که هیچ‌گاه بخشی از برجام نبوده مقابله کنیم... ما موافقیم که نمی‌توانیم اجازه بدهیم (رژیم) ایران تسلیحات اتمی داشته باشد، ما می‌دانیم که آنها قابل اعتماد نیستند، لذا باید بازرسی‌های سرزده داشته باشیم تا از التزام آنها اطمینان حاصل کنیم... باید علیه حمایت آنها از تروریسم و گسترش نظامی آنها در منطقه اقدام کنیم...»
نماینده کنگره دوسانتیس در سخنان خود با تأکید بر لزوم بازرسی از تأسیسات نظامی رژیم، گفت: «عدم تأیید (برجام از سوی) رئیس‌جمهور (آمریکا)، تنها گام اول است و ما باید کارهای بسیار بیشتری انجام بدهیم».
اشنایدر نماینده دیگر کنگره گفت: مسئولیت فوری دولت ما در این زمان بهمراه شرکاءومتحدان منطقه‌ای‌مان بنیاد گذاشتن آن استراتژی جامع است که منابع لازم را برای بستن شکافها و تهدیدات برجام اختصاص دهد که از جمله شامل بندهای مهلت‌دار نیز می‌شود».
نماینده کنگره فیتز پتریک در سخنانش، گفت: «(رژیم) ایران با نقض روح برجام، به‌طور مستمر از شبه‌نظامیان حمایت می‌کند و به 
آزمایش‌های موشک بالستیک دست می‌زند».
دکتر اولی هاینونن معاون پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌عنوان یکی از شهود در این استماع در سخنانش، تأکید کرد:
«تدابیر برجام باید بسیار سخت‌تر شوند... گزارشهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید حاوی جزئیات بسیار بیشتری باشد... تدابیر برجام باید شامل تمامی سایت‌های مرتبط با برنامه اتمی (رژیم) ایران باشد و سایت‌های نظامی یا هر سایت دیگری نباید مستثنی شوند... نتیجه‌گیری گسترده‌تر در مورد التزام (رژیم) ایران، تنها بعد از قبول الحاقیة معاهده منع تکثیر توسط (رژیم) ایران و اجرایی‌شدن آن قابل انجام است. هیچ دلیلی ندارد که (رژیم) ایران را از این امر مستثنی کنیم... (علاوه بر این) قطعنامه 2231شورای امنیت در محدود کردن موشکهای بالیستیک، باید موشکهای کروز را نیز در بر بگیرد و بُرد و توانمندی حمل بار موشکها باید کاهش یابد... (هم‌چنین) مدت‌زمان گریز (اتمی رژیم) ایران باید به‌صورت نامحدود در آینده ادامه پیدا کند...»
سفیر مارک والاس از مسئولان سازمان اتحاد علیه اتمی‌شدن رژیم ایران در سخنان خود در جلسه استماع کنگره آمریکا، گفت:
«برجام نقص‌های بسیاری دارد و باید در صورت امکان تصحیح شود؛ اما مسأله اصلی که دولت و کنگره با آن روبه‌رو هستند پاسخ به چالشی است که هژمونی (طلبی رژیم) ایران در منطقه ایجاد کرده است... دولت (آمریکا) سیاست عقب‌راندن (رژیم) ایران را مطرح کرده است. این وظیفه کنگره است که از این هم فراتر برود و روی دولت فشار بگذارد تا مکانیزم‌های این سیاست را ارائه دهد».
در این جلسه استماع فیلیپ گوردون از مقامات ارشد دولت اوباما ضمن حمایت از برجام، عدم تأیید آن‌را نادرست دانست، اما در پاسخ به سؤالات نمایندگان کنگره، گفت: «برجام برای جلوگیری از دستیابی (رژیم) ایران به سلاح اتمی بوده است. باید مطلقاً روشن کنم که حمایت آنها از شبه‌نظامیان دست‌نشانده و از تروریسم در این منطقه، چیزی است که باید برای آمریکا یک اولویت مطلق باشد که با آن برخورد کند؛ راه‌هایی هست که همخوان با برجام در این رابطه می‌توان انجام داد».
کنگره آمریکا: فراخوان نمایندگان به مقابله با مداخلات تروریستی رژیم from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر