28مارس 2017، یک گردهمایی بهمناسبت نوروز 96 در پارلمان انگلستان توسط جامعه ایرانیان مقیم انگلستان برگزار شد. در این گردهمایی، گروهی از نمایندگان هر دو مجلس پارلمان از تمام احزاب سیاسی انگلستان، شرکت کردند و سال نو ایرانی را تبریک گفتند
نمایندگان مجلسین عوام و اعیان طی سخنانی فرارسیدن نوروز را به مردم ایران بهویژه به مجاهدان اشرفی تبریک گفتند. آنها نگرانی خود را نسبت به نقض گسترده حقوقبشر در ایران، از جمله تعداد فزاینده اعدامها و مجازاتهای وحشیانه، ابراز کردند.
سخنرانان همچنین از قطعنامه جدید شورای حقوقبشر سازمان مللمتحد که مأموریت گزارشگر ویژه در مورد ایران را برای یکسال دیگر تجدید میکند استقبال کردند. آنها اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد ایران را مورد تأکید قرار دادند که ”لازمه هر گونه تغییر برداشتن فضای رعب و وحشتی است که در ایران وجود دارد“.
سر راجر گیل نماینده پارلمان گفت، ”جنایات و نقضهای جدی حقوقبشر طی دوران حسن روحانی رئیسجمهور «به اصطلاح معتدل» بیوقفه ادامه دارد که اثبات میکند «حرفهای» چهار سال پیش او، چیزی جز وعدههای توخالی برای فریب دادن جامعه بینالمللی نیست“.
شرکت کنندگان همچنین خاطرنشان کردند که قتلعام زندانیان سیاسی در ایران در سال 1988، برای اولین بار مورد توجه سازمان ملل قرار گرفت، بهخصوص در تازهترین گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوقبشر در ایران..
طاهر بومدرا، رئیس پیشین دفتر حقوقبشر سازمان ملل در عراق، با اشاره به گزارش جدید انجمن «عدالت برای قربانیان کشتار ۱۹۸۸ در ایران که همزمان با اجلاس شورای حقوقبشر در ژنو ارائه شد، توضیحی پیرامون این گزارش و شناسایی عاملان قتلعام زندانیان سیاسی و کشف گورهای دستجمعی داد. طاهر بومدرا گفت:
این گزارش در اختیار تمام سازمانهای مرتبط با سازمان ملل که در ارتباط با این مسأله کار میکنند گذاشته شده است.
لرد دالاکیا، معاون رهبر حزب لیبرال دموکرات، طی سخنانی ارائه این گزارش را یک دستاورد مهم برای خانوادههای قربانیان قتلعام 67 توصیف کرد و گفت ”این بهرسمیت شناختن کارزار بینالمللی با حمایت پارلمانترها در اروپا و آمریکا است که به یک تحقیقات مستقل درباره این قتلعام و محاکمه عاملان آن، فرا میخوانند“.
سر دیوید ایمس نماینده پارلمان، و رئیس مشترک کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران، تأکید کرد که ”رژیم ایران نه تنها بزرگترین مانع پیشرفت دموکراتیک در ایران است بلکه یک تهدید اصلی ثبات و صلح در منطقه و جهان است“.
او در اظهاراتش افزود، ”من به همکارانم میپیوندم و از دولت انگلستان مصرانه میخواهم بر اعمال اقدامات تنبیهی در موارد نقض حقوقبشر در ایران تمرکز کند و برای اخراج کامل سپاه پاسداران و مزدوران وابسته به آن از سوریه، عراق و منطقه بهعنوان یک گام اساسی برای ثبات در خاورمیانه، که خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران بارها بر آن تأکید کرده است، با متحدانمان دست بهعمل بزند“...
استرون استیونسون، رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق (ایفا) طی سخنانی در این مراسم گفت: ”رژیم ایران و سپاه پاسداران سالهاست با استفاده از سیاست مماشات غرب، نه تنها کل خاورمیانه را در آتش فرو میبرند، بلکه مردم ایران را بهصورت مستمر و بیرحمانه سرکوب میکنند. وی افزود: لیستگذاری سپاه پاسداران که در آن بسیار تأخیر صورت گرفته، اولین و ضروریترین گام عملی برای خنثی کردن تهدیدات رژیم ایران خواهد بود“.
باب بلکمن نماینده پارلمان افزود، ”با همکاران محترمم و سخنرانان دیگر که خواهان نامگذاری تروریستی کل سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی هستند، موافقم چرا که فعالیتهای تروریستی بیثبات کننده آن در داخل و خارج از ایران، سزاوار چنین نامگذاری است“.
استیو مک کیب، عضو برجسته کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران، گفت، ”نوروز یک زمان برای نوسازی و تولد مجدد است. ما باید از این زمان برای تجدید فراخوانمان به انتخابات آزاد و عادلانه در ایران، احترام به حقوقبشر و فرصت برای اپوزیسیون در برپایی یک ایران آزاد و دموکراتیک، بر اساس جدایی دین از دولت، استفاده کنیم“.
مارک ویلیامز نماینده دیگر پارلمان انگلستان افزود ”ما، بهمناسبت جشن نوروز، در اینجا هستیم تا به مردم ایران یادآوری کنیم که ما در آرزوهای شما برای تحقق یک ایران آزاد سهیم هستیم. ما همچنان به کارزار برای آن هدف و برجسته کردن نقض حقوقبشر در ایران ادامه میدهیم. نوروز معرف پایان تاریکی و شروع روشنایی و زندگی جدید است. برای نمایندگان پارلمان در اینجا در وستمینستر این زندگی جدید که ما برایش کارزار میکنیم یک ایران آزاد، بر اساس جدایی دین از دولت و دموکراتیک است“.
لرد کاتر در سخنان خود با اشاره به حمایت فراحزبی در پارلمان انگلستان از اهداف مقاومت ایران برای آزادی گفت:
برای من افتخار بزرگی است که در برنامههای زیادی از مقاومت ایران از جمله گردهماییهای پاریس باشم و با خانم رجوی و برنامه ده مادهای که برای ایران فردا ارائه کرده آشنا شوم. برنامه ده مادهای خانم رجوی، چیزی است که هر کشوری در این جهان باید بهدنبال آن باشد. خانم رجوی یک انسان برجسته است، من بارها با او دیدار کردهام و همه ما باید بهخاطر رهبری او و راهی که با اشتیاق آن را ادامه میدهد افتخار کنیم ما بیشترین تلاشمان را برای مطرح کردن اهداف خانم رجوی در هر دو مجلس میکنیم و به مبارزه خودمان برای حمایت از مردم ایران ادامه خواهیم داد.
لرد شیپلی عضو مجلس اعیان انگلستان در سخنان خود با اشاره به یک بند از برنامه 10 مادهای خانم رجوی که بر وجود یک دستگاه قضایی مستقل، مبتنی بر اصل برائت و و استقلال کامل قضات و تشکیل دادگاههای عادلانه و حق دفاع از خود تأکید دارد گفت: به نظر من یک سیستم دموکراتیک نمیتواند قادر به تحمل و حمایت از رژیم ایران باشد. ما خواهان توقف سرکوب در ایران هستیم. هر گونه امید و تصمیم برای تغییر وضعیت در ایران، باید بر اساس برنامه ده مادهای مریم رجوی باشد که 11سال پیش ارائه شد.
آندرو مکینلی نماینده پیشین پارلمان انگلستان پایداری مقاومت ایران در رویارویی با رژیم آخوندی را ستود و اظهار امیدواری کرد که به زودی آزادی و دموکراسی و عدالت در ایران حکمفرما شود.
حسین عابدینی، معاون دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در انگلستان، از نمایندگان مجلسین عوام و اعیان و شرکت کنندگان دیگر بهخاطر حمایت از مقاومت ایران، تشکر کرد و با اشاره به وضعیت حقوقبشر در ایران و دخالتهای رژیم در منطقه افزود: ”هر گونه روابط تجاری و دیپلوماتیک با رژیم آخوندی، باید مشروط بر پایان اعدامها و شکنجه باشد. نیروهای متجاوز رژیم باید از منطقه اخراج شوند، سپاه پاسداران باید در لیست سازمانهای تروریستی قرار داده شود و مبارزه مردم ایران برای آزادی باید توسط جامعه بینالمللی و غرب بهرسمیت شناخته شود“.
سایر شرکت کنندگان در این گردهمایی از جمله عبارت بودند از: نمایندگان پارلمان: جان اسپلار، مارتین ویکرز؛ ویرندرا شارما؛ کریگ ویلیامز؛ مارک فریر؛ مارک پریچارد؛ دان باتلر؛ جیم شانون؛ پاتریک گریدی؛ و همچنین لرد سینگ عضو مجلس اعیان، و مالکام فاولر، وکیل مدافع و عضو پیشین کمیته حقوقبشر کانون وکلای انگلستان و ولز.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر