ارونس ورما-عضو مجلس اعیان و وزیر پیشین توسعه انگلستان
خانم ها و آقایان به این گردهمایی بسیار مهم خوش آمدید. همه ما از تمامی قسمت های جهان برای یک ماموریت اینجا هستیم اینکه بتوانیم نشان دهیم مردم ایران با چه چیزی مواجه هستند ضروری است که ما یک ائتلافی از صداهایی باشیم که ما را متحد می کند و قادر باشیم تضمین کنیم که جهان از سرکوب حقوق بشر در ایران اطلاع پیدا کند. ضروری است که ما به طور جهانی نشان دهیم که حقوق مردم چه در ایران چه در جاهای دیگر حقوق اساسی بشر است. ما می توانیم خواست و اراده مردم ایران که در داخل ایران در حال نبرد هستند را تقویت کنیم. من به مدت ۱۲ سال نماینده پارلمان بوده ام و در این ۱۲ سال درگیر این موضوع بوده و هستم. همه ما باید، اگر برخی از شما بیشتر از من اینجا بوده اید و چگونگی تغییرات در ایران را دیده اید و آنچه که ما در مورد این مردم می دانیم این است که آنها مدت طولانی در نبرد بوده اند و به ما امید و تکیه دارند و بنابراین برای ما مسئولیت می آورد اگر ما دمکرات های واقعی هستم باید قادر باشیم تضمین کنیم که آن صداهای دمکراتیک شنیده شود به راستی که از شما بسیار متشکرم.
باب بلکمن-نماینده پارلمان انگلستان
ایران کشوری است با جمعیت جوان و یک تاریخ به دلیل نبود گزارشهای کافی در مورد تظاهراتهای اخیر، مشکل است دقیقا از آنچه در ایران میگذرد آگاه بود و در جریان قرار گرفت، اما همانگونه که در ویدیو مشاهده شد، تظاهرات زیادی بر علیه ظلم و سرکوب و کمبود غذا و نقض حقوق بشر در داخل کشور در جریان است و بنظرمن در واقع این تظاهرات به مثابه آتش به نقاط مختلف نیز کشیده شده است.
به باور من علیرغم توافق رژیم ایران همچنان در حال آماده سازی برای سلاحهای هستهای و دستیابی به تکنولوژی استفاده از آن است که به شکل موشکهای بالستیک قاره پیما است. بنابر این کاملا واضح است که رژیم ایران باید تغییر کند و من میخواهم از تمام دمکراتها و آزادی خواهان بخواهم که از طرح ده مادهای خانم رجوی و شورای ملی مقاومت ایران حمایت کنند.
ما در اینجا بمنظور حمایت از مردم ایران حضور داریم این کاملا روشن است که رژیم در تهران زمان محدودی برای بقا دارد و بدون آینده است و ما میتوانیم این پیام را برای رژیم ایران بیشتر مشخص کنیم که آنها در حکومت خود شکست خوردهاند و وقت رفتن از جامعه ای است که دو سوم آنرا جوانان تشکیل میدهند و بیش از ۵۰ درصد آن را زنان تشکیل میدهند که بشدت سرکوب شدهاند.
سر دیوید ایمیس- نماینده ارشد پارلمان انگلستان ورئیس کمیته ایران آزاد
در سال گذشته که همگی در اینجا حضور داشتیم اعتقاد جمعی بر این بود که مردم ایران خواهان این حکومت مذهبی نیستند و رژیم ایران با توسل به سرکوب داخلی و تروریسم در قدرت مانده است. خوب، بعد از گذشت یکسال وقایعی که در داخل ایران اتفاق افتاده اند تحولات منطقه خاورمیانه به صحت این باور گواهی دادهاند، همانگونه که باب و دوستان دیگر توضیح دادند، از اوائل سال ۲۰۱۸ دنیا شاهد اعتراضات متوالی بر علیه رژیم در ایران بوده است. بنابراین امروز بر تمام ناظران و حتی رژیم ایران روشن است که حکومت دینی در ایران به آخر خط رسیده است.
اگر چه رهبران جامعه بین المللی امروز به نظر من چالش برانگیزترین رهبران جهان در طول زندگی من بودهاند، باید متحد شوند و از خواست مردم ایران برای یک تغییر واقعی در ایران حمایت کنند.
همکاران من در مجلس عوام و مجلس لردها فعالیتهای فراحزبی مختلفی را در رابطه با حمایت از مردم ایران و مقاومت آنان، شورای ملی مقاومت که خواهان یک ایران آزاد و دمکراتیک است، انجام دادهایم.
به عقیده من متأسفانه دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا با بسنده کردن به توافقنامه اتمی و پنهان شدن پشت آن، در رابطه با سرکوب وحشتناک تظاهراتها در داخل ایران و حمایت رژیم ایران از تروریسم جهانی، نسبت به رژیم ایران منفعل برخورد.
کرده اند .ما با ارائه بیانیههای امضا شده به دولت خودمان و دولتهای اروپایی خواهان تغییر سیاست آنها در رابطه با تهران شدهایم. این امر نه تنها به لحاظ اخلاقی امری درست است بلکه بنفع منافع والای دولت بریتانیا و کشورهای اروپایی میباشد.
به عنوان گام اول، اتحادیه اروپا با نامگذاری تمامیت سپاه پاسداران در لیست تروریستی میتواند یک پیام مهم برای رژیم تهران بفرستند. متحدین ما همچون ایالات متحده و کانادا، اوایل امسال این کار را انجام دادهاند، نامگذاری سپاه پاسداران در لیست که کانالهای مالی این ارگان سرکوب را محدود میکند، میتواند نه تنها بنفع مردم ایران باشد، بلکه میتواند دخالت این نیرو را در منطقه تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، اعمال سیاستهای تنبیهی علیه سران و مسئولین بالای رژیم که در ۴ دهه گذشته در نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران دست داشتهاند، باید انجام گیرد، و سرانجام اینکه تمام کشورهای اروپا بایستی جنش مقاومت ایران را به رسمیت بشناسند.
بنابراین خانمها و آقایان این آلترناتیو رژیم ایران است که باید مورد حمایت بین المللی قرار گیرد به این علت که برای حل مشکلات و بحرانهایی که رژیم تهران باعث شده است، بهترین گزینه برای مردم ایران است. مردم ایران علیرغم ریسکهای موجود به خیابانها آمده و برای تغییرات دمکراتیک برخاستهاند. آنها با اعتراضها و اعتصابهای هر روزه در خیابان به این امر اشتغال دارند بنابراین دمکراسیهای غربی بویژه انگلستان و اتحادیه اروپا باید متحد مردم ایران و نه متحد رژیم سرکوبگر آنان باشند، با حمایت از مردم ایران و شورای ملی مقاومت ما میتوانیم کمک کار مردم ایران برای تحقق آزادی و خواستههای آنان باشیم.
برایان بینلی-نماینده پیشین پارلمان انگلستان
خانمها و اقایان از حضور در این برنامه بسیار خوشنود هستم
برنامه امسال بدلیل اعتراضات گسترده اخیر با برنامههای سالهای گذشته متفاوت است. بسیار مشکل بود تا کسی بتواند ثابت کند که رژیم ایران از محبوبیت جدی در داخل ایران بهره مند است. اما امروز بسیار روشن است که اکثریت جامعه ایران از حکومت مذهبی ایران حمایت نمیکنند برعکس آنها هر روز بصورت متوالی در گروههای چند ده هزار نفری به خیابانها می آیند تا مخالفت خود را با این رژیم ابراز کنند. هنگامی که در سال ۲۰۰۹ تظاهرات در داخل ایران شکل گرفت، رژیم بلافاصله با موشک به کمپ مجاهدین در عراق حمله کرد، پیام آنها کاملاَ مشخص بود.
رژیم ایران، مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت را بعنوان یک تهدید برای متحد کردن مردم ناراضی و سازمان دادن اعتراضات در داخل ایران تلقی میکند. ما مسیر طولانی را طی کردهایم، امروز تعداد زیادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آلبانی هستند و تظاهراتها در داخل ایران بصورت روزانه ادامه دارد.
این کاملا مشخص است که ایران در گذار از تغییرات جدی است، سران و رهبر رژیم ایران به این امر مهم اذعان کردهاند که سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت در ایجاد این تظاهراتها نقش داشتهاند.
اگر جامعه بین المللی خواهان تغییر جدی در ایران است باید از آلترناتیو شورای ملی مقاومت و رئیس جمهور منتخب آن مریم رجوی حمایت کند.
علیرغم تلاشهای رژیم ایران برای واژگونه جلوه دادن این واقعیت، شورای ملی مقاومت در بین مردم و نیروهای مخالف رژیم ایران از حمایت گسترده برخوردار است.
ما باید این را برای چندمین بار به دولتهاو رهبران دولتهای خود یادآور شویم که رژیم ایران، رژیمی است مذهبی که متعلق به دوران قرون وسطی است و در جامعه امروز جایی ندارد.
جان پریچارد-اسقف پیشین آکسفورد
با تشکر بخاطر حضور مجدد در اینجا، و برای حمایت از اتفاقات حیرت انگیزی که در داخل ایران جریان دارد، احساس افتخار میکنم. واقعا وقت آن رسیده است که ما شاهد این اتفاقات شگفت انگیز باشیم. همانگونه که از لباس من مشخص است من یک رهبر مسیحی هستم. من به همراه حداقل ۷۵ اسقف کلیساهای مختلف انگلستان بیانیهای را امضا کردهایم. گردش این بیانیه از دفتر اسقف اعظم روان ویلیامز آغاز شده که از جامعه بین المللی میخواهد تا با فشار آوردن بر رژیم ایران به نقض فاحش حقوق بشر بویژه در مورد اقلیتهای مذهبی و قومی پایان دهند. من باید اذعان کنم که بدست آوردن این توافق از جانب ۷۵ اسقف کار فوق العادهای است و من هرگز چنین تفاهمی را در گذشته ندیدهام.
ما همه جا به خداوند و اصول ادیان ابراهیمی که عشق و عدالت و صلح هستند، معتقدیم.، که به این معنی است که ما مبنای اعتقاد خود را بر عشق بر صلح و بر عدالت میگذاریم. و اینها مواردی هستند که در ایران امروز وجود ندارند. ما بارژیمی مواجه هستیم که مردم خود را سرکوب میکند و به صدور تروریست مبادرت می ورزد. بنابراین این تهدیدی برای همه منطقه و همه جهان است. همانگونه که شما مطلع هستید، رژیم ایران ۶۴ بار از سوی ارگانهای مختلف سازمان ملل محکوم شده است و مردم ایران شجاعانه با اعتراضات خود در ۱۴۰ شهر ایران در خیابانها، در بازارها، رانندگان کامیون، مغازه داران، مردم عادی، مخالفت خود را بیان میکنند. اگر چه من اسقف بازنشسته آکسفورد هستم، اما عشق به عدالت، بازنشسته نمیشود و من بسیار خوشوقتم که صدایم را با دهها هزار تن و در واقع صد هزار نفر همراه کنم و در واقع این فقط صدای من نیست، بلکه 75 اسقف با هم همراه شدند، این صدای اکثریت اسقفهای کلیسای انگلستان است که میگویند بر این اعتقادیم که مذهب ناسالم کمک و یار هیچکس نخواهد بود و حکومت مذهبی حکومتی ناسالم است. بنابراین من با خوشحالی حمایت خود و حمایت تعداد زیادی از مسیحیان و اسقفها را به شما اعلام میکنم و امیدوارم که به زودی تغییر صورت گیرد.
راجر لاینز – رئیس پیشین کنگره اتحادیههای اصناف انگلستان
مایه افتخار من است که امشب در حضور شما باشم و بتوانم چند جملهیی در رابطه با اعتراضات اخیر خواهران و برادرانمان در ایران صحبت کنیم. باید اینرا روشن کنم که بهعنوان رهبر پیشین بزرگترین اتحادیه کارگری انگلستان و رئیس پیشین کنگره اتحادیه کارگری، همبستگی بینالمللی در بین اتحادیههای کارگری، یک اصل تعهد پایهیی است و فکر میکنم این بسیار مهم است که همه در نظر داشته باشند که بهرغم دهههای متوالی سرکوب توسط رژیم ایران و ممانعت آن از تشکیل هرگونه اتحادیه کارگری، ممانعت از هرگونه حضور کارگران در ایران متشکل شده و در حال بیان خواستهها و اعتراضات خود بهصورت عموی هستند. امروز کارگران نه تنها به رژیم ایران اعتراض میکنند بلکه به بحرانهای اقتصادی درهم ریختگی اقتصادی که توسط این رژیم ایجاد شده است اعتراض دارند این رژیمی است که بازار ارز ایران را به این وضع وخیم رساند، که در حال سقوط آزاد است. رژیمی که تمام پولهایی را که بهدلیل رفع تحریمها دریافت کردند، به هدر داد. میلیاردها دلاری که به سپاه پاسداران رسید و برای فعالیتهای آنها در کشورهای سوریه و لبنان و جاهای دیگر مصرف شد. رژیم ایران یک رژیم منفور است و باید سرنگون شود.
نقش ما در این امر بسیار مهم است، ما از شورای ملی مقاومت، از خانم رجوی و از تمام مردم شجاع در ۱۴۰ شهر ایران حمایت میکنیم.
نیک فلاک - رئیس پیشین کانون وکلای انگلستان و ولز
من بهعنوان رئیس کانون وکلا، ۱۶۶۶۰۰۰ وکیل را نمایندگی میکردم که فقط تعداد کمی از آنها وکلای حقوق بشر بودند. اما تکتک این ۱۶۶۰۰۰ وکیل به شما خواهند گفت که تحقق قانون بسیار اهمیت دارد و هر دولتی باید به شهروندان آن کشور احترام بگذارد و به کمک شهروندان خود در مواقع مختلف بشتابد و مراقب شهروندان خود باشد. برای من تعجبآور بود
در کلیپ (مربوط به قیام ایران) که دیدیم تعداد زیادی از افراد بسیار جوان هستند.
این جوانان نیروی عمده برای تغییر هستند. ما باید برای مردم شجاع ایران احترام قائل شویم که برای تغییر رژیم میجنگند و برای یک کشور بهتر مبارزه میکنند. برای تغییر رژیمی که سرکوبگر و عامل تفرقه و اختلاف است، عشق میتواند یک عامل متحدکننده باشد. حضور این تعداد زیاد در تظاهرات بیانگر این نکته است که آنان یکدیگر را دوست دارند. آنها برای این در تظاهرات هستند تا به حمایت از کسانی که دوستشان دارند، بپردازند. این دقیقاً همان دلیلی است که ما امروز در اینجا هسیتم،متشکرم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر