چهارشنبه، دی ۱۳، ۱۳۹۶

روزنامه فرانسوی لوموند: یک انقلاب واقعی کلیت نظام ایران را نشانه گرفته است+ تلویزیون آلمان: تظاهرات در بیش از ۵۰شهر ایران

استفان دو دوآنون پژوهشگر فرانسوی که به‌تازگی از ایران بازگشته است در مصاحبه‌یی با روزنامه لوموند به تحلیل قیام ایران پرداخته است.
وی در این مصاحبه می‌گوید «حکومت ایران در برابر تظاهرات اعتراضی که در این کشور ابعاد ملی یافته کاملاً غافلگیر شده است. آنچه در ایران امروز می‌گذرد یک انقلاب به‌معنای حقیقی کلمه است. آنچه اکنون در جریان است کاملاً با قبل متفاوت است. رویدادهای جاری ایران یک انقلاب بزرگ ملی است که در بیش از چهل شهر این کشور به‌طور همزمان جریان دارد و مستقیماً و به‌طور رادیکال رأس حکومت را نشانه گرفته است».
پژوهشگر فرانسوی می‌گوید: «توده‌های اصلی انقلاب حاضر در ایران را مردم پابرهنۀ محلات و مناطق فقیرنشین تشکیل می‌دهند به همین دلیل می‌توان گفت رژیم ایران دچار یک فروپاشی اجتماعی و ایدئولوژیک شده است. در قیاس با قیام 88 که عمدتاً در تهران متمرکز بود و به همین خاطر سرکوب آن برای حاکمان ایران آسان بود، انقلاب جاری ایران سراسری، سریع و رادیکال و به همین دلیل مهار و سرکوب آن دشوار و پرمخاطره است».
رادیو آلمان به‌نقل از گزارشگر شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان (ARD) در تهران گزارش داد که خبرنگاران خارجی با تضییقات وسیعی برای خبررسانی مواجه هستند و حق نزدیک شدن به مرکز شهر و تجمع‌های اعتراضی را ندارد.
این خبرنگار افزود: عصر روز دوشنبه در پایتخت ایران در خیابانهای اطراف دانشگاه مردم تجمع کرده‌اند. مأموران امنیتی به من و دیگر خبرنگاران خارجی اجازه نزدیک شدن به محل تظاهرات و فیلم‌برداری از آن را نمی‌دهند و من باید اطلاعات خود را از ویدیوهایی به دست می‌آورد که دیگران از محل تهیه کرده‌اند، یا در شبکه‌های اجتماعی موجود است. شیوه اعتراضی در دیگر شهرهای ایران جدید است. این اعتراضها در بیش از ۵۰شهر در جریان است و همین امر مسئولان دولتی را نگران کرده است.
مردم با خشم به خیابانها آمده‌اند و هیچ سیاست‌مدار و کارشناسی نمی‌تواند حدس بزند که این اعتراضها به چه جهتی تمایل خواهد یافت.
گزارشگر شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان (ARD) هم‌چنین گفت: گرچه مسئولان حکومتی سعی می‌کنند جلوی فعالیت شبکه‌های اجتماعی چون تلگرام و اینستاگرام را بگیرند، اما ایرانی‌ها به بلوکه شدن شبکه‌های اجتماعی عادت دارند و با روش‌های دیگری به شبکه‌های اجتماعی دسترسی پیدا می‌کنند تا بتوانند با هم تبادل نظر و اعتراضهای بعدی را سازماندهی کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر