جمعه، آذر ۲۴، ۱۳۹۶

کنفرانس در پارلمان کانادا: رژیم رکوردار اعدام در جهان و حامی اصلی تروریسم دولتی

کنفرانس در پارلمان کانادا
سیاست کانادا در مورد رژیم رکورددار اعدام در جهان
و حامی اصلی تروریسم دولتی
با حضور سناتورها و نمایندگان مجلس کانادا
محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران
فراخوان به تشکیل هیأت تحقیق بین‌المللی درباره قتل‌عام 67
و تحریم و لیست‌گذاری سپاه پاسداران
به دعوت کمیته کانادایی دوستان ایران دموکراتیک، کنفرانسی در ساختمان سرجان مک دونالد پارلمان کانادا با عنوان 'سیاست کانادا در مورد رژیم ایران: با شرکت دهها سناتور، نماینده پارلمان، شخصیتهای سیاسی و وزرای پیشین کانادا از همه احزاب این کشور برگزار شد.جلسه‌یی در محل سنا و پارلمان کانادا در رابطه با نقض حقوق‌بشر و قتل‌عام سال 67 که بیش از سی هزار زندانی سیاسی مبارز و مجاهد بشهادت رسیدند و هم‌چنین حول سرکوب در داخل و اقدامات تروریستی رژیم در منطقه که از طریق سپاه پاسداران و مزدوران برون مرزی‌اش مثل حزب‌الله انجام میشه برگزار شد. شرکت کنندگان در این جلسه شامل اعضای سنا و پارلمان کانادا از احزاب مختلف و هم‌چنین شخصیتهای سیاسی و حقوق‌بشری و اقشار مختلف جامعه کانادا شرکت داشتند. خواسته عمده سخنرانان تشکیل کمیته تحقیق مستقل و محاکمه عاملان و آمران این جنایت ارجاع پرونده نقض حقوق‌بشر رژیم به شورای امنیت و همچنینحمایت از لایحه سنای کانادا مبنی بر لیست‌گذاری سپاه پاسداران به‌عنوان ارگان تروریستی می‌باشد.
شهین خبرنگار سیمای آزادی – اتاوا – کانادا
در شروع این کنفرانس که روسا و نمایندگان هیاتهای دیپلوماتیک از چند کشور عرب خاورمیانه و هم‌چنین شماری از مشاوران نمایندگان پارلمان کانادا نیز شرکت داشتند. دیوید کیلگور، رئیس کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک، و وزیر پیشین دولت کانادا، ضمن خوشآمد گویی به حاضران در کنفرانس، به قربانیان زلزله در غرب ایران تسلیت گفت و بی‌عملی رژیم در رسیدگی به زلزله‌زدگان را محکوم کرد.
دیوید کیلگور سپس با بررسی وضعیت حقوق‌بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها گفت:
برای اولین بار قتل‌عام 30هزار زندانی سیاسی در سال 1988 توسط دبیرکل ملل‌متحد گزارش شد.. باید آمران و عاملان این جنایت علیه بشریت را به دست عدالت سپرد.گزارشگر ویژه خانم عاصمه جهانگیر، گفت که خانواده قربانیان شایسته اجرای عدالت هستند. فرهنگ مصونیت از مجازات و چشم بستن بر روی جنایات صورت گرفته توسط رژیم، به شرایط کنونی منجر شده است.
وی با اشاره به این‌که دو سال بعد از توافق اتمی کمترین بهبودی در وضعیت حقوق‌بشر در ایران صورت نگرفته، دخالتهای رژیم در کشورهای منطقه و نقش سپاه پاسداران برای بی‌ثبات کردن منطقه و حمایت از دیکتاتور سوریه را برشمرد و افزود:
سیاست اصولی احترام به مردم ایران که خواستار آزادی، فرصتهای برابر، برابری جنسی، جدایی دین و دولت، هستند باید در مرکز سیاست کانادا در قبال ایران باشد. وی گفت:
حالا که جای پای رژیم در کل خاورمیانه دیده می‌شود، خلع ید و اخراج جنگجویان سپاه پاسداران ضرورت صلح در کل منطقه است. استمالت از کلان قاتلان و ناقضین گسترده حقوق‌بشر تحت هر بهانه‌یی محکوم به شکست است.
سپس سناتور دیوید اسمیت سخنران دیگر این کنفرانس گفت:
من اینجا هستم که حمایتم را از سازمان شما، مردم شما و اهداف شما بیان کنم. من در چندین کنفرانس در طول سالیان در پاریس بوده‌ام من از برنامه ده ماده‌ای خانم مریم رجوی حمایت می‌کنم و آرزو می‌کنم مردم ایران هم به آزادی بیان، آزادی مطبوعات، انتخابات منصفانه و واقعی و سایر حقوق بنیادین دست یابند...

سخنران دیگر این کنفرانس سناتور تکاچْک بود. وی در سخنان خود به لایحه S219 که هم‌اکنون در سنای کانادا در جریان است پرداخت. وی در این باره گفت:
من آورنده لایحه S219 هستم که قانون جلوگیری از تروریسم حمایت شده از طرف رژیم ایران، تحریک به نفرت، و نقض حقوق‌بشر نامیده می‌شود. این لایحه صرفاً رژیم کنونی و سازمانها و مقاماتی در داخل آن را هدف قرار می‌دهد که مسئول لیست بالابلندی از بدرفتاری هستند. این لایحه می‌خواهد آرزوهای کسانی که خواستار یک ایران دموکراتیک هستند تقویت کند. ایرانی که به حقوق‌بشر همه شهروندانش احترام می‌گذارد، به استانداردهای قابل‌قبول بین‌المللی با رد تروریسم پایبند است و ایرانی که همزیستی با سایر کشورها و مردم را ترغیب می‌کند.
تونی کلمنت وزیر سابق دارایی کانادا و نماینده کنونی مجلس، طی سخنانی گفت: سال گذشته افتخار آن را داشتم که همراه با سناتور لیندا فروم حامی مشترک هفته حسابرسی از ایران در پارلمان کانادا باشم. باید رژیم ایران را به‌خاطر اعمال و اقداماتش هم در داخل ایران و هم در منطقه خاورمیانه و سراسر جهان پاسخگو کنیم. . رژیم ایران حامی دولتی تروریسم و درگیر دخالت در کشورهای منطقه از جمله در سوریه یا عراق با لبنان است و با تأمین مالی گروه‌های تروریستی نظیر حزب‌الله، تهدید بزرگی برای خاورمیانه و کل جهان ایجاد کرده است رژیم ایران باید نسبت به اعمالش پاسخگو باشد.
سناتور لیندا فروم در سخنان خود به کارزار شیطان‌سازی عوامل رژیم علیه او به‌خاطر فعالیتهایش علیه رژیم و سپاه پاسداران در پارلمان کانادا به‌منظور گسترش تحریمهای رژیم و در حمایت از مقاومت مردم ایران اشاره کرد و بر ادامه این فعالیتها به‌رغم فشارهای رژیم و ایادیش تأکید کرد.وی خطاب به شرکت کنندگان در این کنفرانس گفت:
این شجاعت شماست که من را وادار می‌کند که در مورد زندانیان سیاسی غیرقانونی زندانی شده نظیر سعید ملک‌پور صحبت کنم، این شجاعت شماست که من را در همبستگی با شما در مبارزه‌تان برای تشکیل کمیسیون تحقیق سازمان ملل درباره قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 1988 در ایران قرار می‌دهد، و این شجاعت و حمایت شماست که من را تشویق به مبارزه تا زمانی که لایحه S219 در پارلمان تصویب شود می‌کند.
سخنران دیگر این کنفرانس، جودی اسگرو وزیر پیشین مهاجرت و نماینده کنونی پارلمان کانادا بود. وی در سخنان خود یکبار دیگر بر حمایتش از مقاومت ایران تأکید کرد. جودی اسکرو با یادآوری حمایتش از اعتصاب‌غذای اشرف‌نشانها در مقاطع مختلف در کانادا برای تأمین حفاظت مجاهدان اشرفی در اشرف و لیبرتی، و حضور در بین اعتصاب‌غذاکنندگان گفت:کانادا پیشتاز قطعنامه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران بود ولی مسأله قتل‌عام 1988 هم مطرح است و باید کسی پاسخگوی آن شناخته شود. نمی‌شود اجازه داد که این جنایت رسیدگی ناشده باقی بماند و این جنایات هم‌چنان ادامه پیدا کند. وی مجدداً بر همراهی و حمایتش از این کارزار دادخواهی تأکید کرد
پیتر کنت، وزیر سابق محیط‌زیست و نماینده کنونی پارلمان در سخنان خود، به تفصیل در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 1988 صحبت کرد و از جمله گفت من در سال 1989، یک سال بعد از قتل‌عام وقتی که خبرنگار تلویزیون ان بی‌سی بودم در مورد اعدامهای جمعی آن ایام مطلع بودم اما از ابعاد آن که در نهایت به‌عنوان جنایت علیه بشریت مستند شد آگاه نبودم. رژیم برای مدتی انکار می‌کرد. اما هم‌چنانکه یکی از شاهدان این قتل‌عام نوشت، قربانیان این قتل‌عام دو بار به‌قتل رسیدند: بار دوم به‌خاطر سکوت و همدستی در طول این اعدامها.پیتر کنت سپس با مرور روند جریان قتل‌عام 67 از جمله صدور فتوای خمینی و اعدام زندانیان توسط هیأتهای مرگ افزود:
جفری رابرتسون در گزارشش سؤال می‌کند قتل‌عامی که دهها پیش پیش صورت گرفت، در پایان جنگی که یک میلیون قربانی گرفت، آیا واقعاً امروز مهم است؟ و البته جواب آن 'بله' است. همانقدر امروز مهم است که در آن دوران تابستان و پاییز وحشتناک 1988 بود. من افتخار می‌کنم که به لایحه اکثریت مجلس نمایندگان در سال 2013 بپیوندم که این قتل‌عام را به‌عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می‌کند و روز یک سپتامبر را هر ساله به‌عنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران مقرر کرد و البته من از لایحه دیگر، یعنی لایحه S219 نیز حمایت می‌کنم. و به همین دلیل است که همراه با همه همکاران محافظه کارم در مجلس نمایندگان، اپوزیسیون رسمی، به فراخوان به دولت کانادا برای انجام تحقیقات بین‌المللی در مورد قتل‌عام 1988 ادامه می‌دهیم و می‌خواهیم که آمران و عاملان که به خوبی در دولت کنونی حامی تروریسم در مناصب ارشد در ایران شناسایی شده‌اند پاسخگو شناخته شوند.آن قربانیان و قربانیان امروزی خواستار عدالت هستند، بازماندگان خواستار عدالت هستند، شما خواستار عدالت هستید. آرزوی یک ایران دموکراتیک نمی‌تواند محو شود.
سخنران دیگر کنفرانس در پارلمان کانادا، ایروین کاتلر وزیر پیشین دادگستری کانادا و یکی از محبوبترین چهره‌های حقوق‌بشری این کشور، در مورد لزوم حمایت از زندانیان سیاسی در ایران صحبت کرد و گفت هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان باید زندانیان سیاسی را در مرکز توجهات خودمان قرار دهیم. در ماه مه ما هفته حسابرسی از رژیم ایران را داریم. بگذارید یک هفته مشترک حسابرسی از رژیم ایران نیز مجلس در سنا داشته باشیم که در آن نیز موضوع حقوق‌بشر در ایران موضوع اصلی باشد. با این امید که بتوانیم هفته حسابرسی از رژیم ایران را در کشورهای دموکراتیک دنیا نیز تکرار کنیم. تا موج عظیم حمایت از مردم ایران ایجاد می‌کند.
شهرام گلستانه به‌نمایندگی از جوامع ایرانی کانادا طی سخنانی به لزوم حسابرسی از رژیم ایران در زمینه حقوق‌بشر و هم‌چنین لزوم خلع ید از این رژیم در کشورهای منطقه برای تضمین صلح و ثبات پرداخت و از نمایندگان و سناتورها به‌خاطر حمایتشان از مردم و مقاومت ایران برای نیل به یک ایران آزاد و دموکراتیک تشکر کرد.
در حاشیه این کنفرانس نمایشگاهی درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران، قتل‌عام زندانیان سیاسی و نقش مخرب سپاه در منطقه برپا شد که مورد استقبال شخصیتهای سیاسی و مدعوین جلسه قرار گرفت. در این جلسه دهها تن از مشاوران نمایندگان نیز شرکت کردند و از برگزارکنندگان این برنامه مهم تشکر کردند.هم‌چنین شماری از نمایندگان شرکت‌کننده، در مصاحبه‌های کوتاهی بر حمایت خود از مبارزه مردم و مقاومت ایران برای آزادی تأکید کردند
باب سارویا – نماینده پارلمان کانادا:
خوشحال و خوشوقتم که به چند صد نفر در پارلمان بپیوندم که علیه رژیم ایران اعتراض کنیم. ما هیچ مشکلی با مردم ایران نداریم ولی با جنایت علیه بشریت داریم که به سال 1988 بر می‌گردد و حتی به قبل از آن از سال 1981 تا 1988 که مردم حتی در جریان جنگ ایران و عراق و بعد از آن کشته شدند. ما به‌طور کامل بر علیه این نقض حقوق‌بشر هستیم. ما امیدواریم که مردم ایران، جامعه ایرانی، افرادی که در خارج زندگی می‌کنند، مثل آنچه اینجا می‌بینم، به تلاشهایشان ادامه دهند که ما بتوانیم افرادی که مسئول این کارها هستند، مسئول این جنایات علیه بشریت هستند باید مسئول شناخته شوند و به دست عدالت سپرده شوند. متشکرم.
دیوید اندرسون نماینده پارلمان کانادا:
یکی از بهترین چیزهایی که در یکی دو سال گذشته در پارلمان کانادا اتفاق افتاده حرکت بر علیه تروریسم و برای پاسخگو دانستن آنهایی که از تروریسم استفاده می‌کنند است. من معتقدم که لایحه S219 شروعی برای مسئول شناختن آنهایی است که از تروریسم در سراسر جهان استفاده می‌کنند.
کنفرانس در پارلمان کانادا ، سیاست دولت کانادا در مورد رژیم رکورد دار اعدام from Simay Azadi on Vimeo.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر